reklamı kapat

POPÜLER

2021 Kia Sportage

2021 Kia Sportage; yeni neslin radikal değişim ipuçları bu kez resmi kanattan

 - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 14:17

Tanıtımı için geri sayım süreci devam eden 2021 Kia Sportage için kokpit detaylarını da içeren önemli ipuçları resmi kaynaklar tarafından ilk kez paylaşıldı.

Kısa süre önce Türkiye satışları başlayan Tucson‘un yeni nesliyle yarattığı etkinin bir benzerini, kuzeni Sportage’dan da bekliyoruz. Devam eden test sürecini yakından takip ettiğimiz model, tasarımındaki değişimleri gösteren bir dizi fotoğraflar üzerinden nisan ayı gündemimizde de yer almıştı. EV6 modeliyle elektrik dönüşümünün yanında tasarım karakterindeki yeni çizgilerin mesajını da veren Kia cephesiyse, yeni Sportage için uzun süren sessizliğini nihayet bozdu. Bugün resmi kanattan gönderilen üç parçalık ipucu görseli, 2021 Kia Sportage ile ilgili beklentileri bir adım daha yukarıya taşıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Kia Sportage kokpitine ilk bakış

Bu gelişmeyi önemli kılan en büyük etmenlerin başında, Kia’nın yeni Sportage’da yer verdiği radikal konsol tasarımını da büyük oranda paylaşması geliyor. Bu fotoğrafa baktığımızda, ön konsolu yatay formda boylu boyuna domine edecek tek parçalı dijital ekran karşımıza çıkıyor. Sürücü ve multimedya sistemin ortak noktadan ayrılacağını düşündüğümüz tasarımın bir benzerini, EV6’da da görmüştük. Kia’nın yapıyla birlikte fiziksel tuşlara daha az yer verdiği minimal bir yaşam alanı da bizi bekliyor.

Dış tasarım kısmı da en az kokpit kadar radikal kimlik elemanlarına sahip. Ön ve arka bölümde görünen ışıklandırma grupları da bunun mesajını net şekilde veriyor. Yeni Sportage’ın ilk tanıtımı önümüzdeki temmuz ayında Güney Kore’de gerçekleştirilecek. Aracın Türkiye’de de satılacak Avrupa versiyonu ise eylül ayında sahneye çıkacak gibi görünüyor. Beşinci jenerasyona geçiş yapacak olan Sportage’ın Türkiye’ye 2022 model yılıyla gelmesini bekliyoruz. Modelle ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Yeni Hyundai Tucson