reklamı kapat

POPÜLER

2021 Kia Sportage
2022 Kia Sportage

2021 Kia Sportage; yeni neslin Avrupa macerası için geri sayım başladı

Eylül ayıyla birlikte Avrupa versiyonuyla tekrar gündeme gelecek olan 2021 Kia Sportage, beşinci neslin dinamikleriyle çok iddialı.

Tucson sonrası kendisinden beklenen atağı yaparak çok ciddi bir değişim geçiren Kia Sportage’ı artık beşinci jenerasyonuyla yollarda görmeye hazırlanıyoruz. Haziran ayında gerçekleştirilen tanıtım sonrasında Güney Kore’deki bayilerde boy göstermeye başlayan yeni Sportage’ın Avrupa versiyonu için de artık önümüzde çok fazla zaman kalmadı. 1 Eylül itibarıyla Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu pazarlarda satışa sunulacak dinamikleriyle tekrar karşımıza çıkarılacak olan 2021 Kia Sportage ailesi için, Avrupa operasyonundan render çizimi odağında tasarım odaklı paylaşımlar yapıldı. Güney Kore’de satışa sunulan versiyondan ciddi farklar barındırması beklenmeyen Avrupa versiyonunda hibrit motor dinamiklerinin ön planda olmasını bekliyoruz.

2022 Kia Sportage

2021 Kia Sportage; beşinci nesle satır başlarıyla bakış

Hyundai Tucson ile aynı altyapı üzerine inşa edilecek olan Sportage’ın kaputunun altında bu esintileri çok net bir biçimde göreceğiz. Hyundai grubundan alışık olduğumuz 1,6 litrelik turbo benzinli motor, rakamsal niteliklerinde herhangi bir değişim yapılmadan yeni Sportage’ın giriş seviyesini oluşturacak. 177 beygir güç ve 265 Nm torkla gelen bu motorun bir üst noktasında ise dizel ünite listelerdeki yerini alacak. 2.0 litre hacmindeki bu motor 185 beygirlik güç ve 415 Nm tork üretiyor. Bu motorların şanzıman ayağında ise sırasıyla 7 kademeli ve 8 kademeli otomatik şanzıman sunulacak. Avrupa tarafında ise Tucson ışığında 48V mimarisinin merkezinde olan hibrit motorun ön planda olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Beşinci nesille birlikte Sportage’ın tasarım karakteri de bir katman yukarı çıkıyor. Aracın hayati karakter elemanları olan LED far grubu, yakından çok daha etkileyici olacağının mesajlarını veriyor. Kokpit tarafında da multimedya sistemi, klima paneli ve yeni vites seçicinin görünümlerine daha detaylı şekilde bakıyoruz. Alt versiyonlarda dijital multimedya ekranın yerine konumlandırılacak olan panel de ilk kez bu paylaşımla birlikte karşımıza çıkıyor. 12 inçlik ebatsal değerleri paylaşan dijital ekranların grafikleri de beklentileri artırıyor. Yeni Sportage’ın Avrupa versiyonuyla ilgili tüm gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlgili video

Yeni Hyundai Tucson