reklamı kapat

POPÜLER

2021 Kia Sportage

2021 Kia Sportage; yeni neslin motor seçenekleri açıklandı

Beraberinde yeni neslin heyecanlandıra tasarım dinamiklerini getiren 2021 Kia Sportage, zengin motor seçeneklerine sahip olacak.

Yaklaşık 1 ay önce karşımıza çıkarılan yeni nesil Kia Sportage, kuzeni Tucson’da olduğu gibi radikal tasarım değişimleriyle ses getirdi. LOG okuyucularının da beğenisini kazanan beşinci neslin tasarımı sonrasında teknik nitelikleri için de nihayet örtülerden kurtulma vakti geldi. Beklediğimiz gibi benzin, dizel ve hibrit olmak üzere üç farklı motor karakteriyle satışa sunulacak olan ürün gamında iki farklı gövde tipi listelerde olacak. Pazarlara göre değişmekle birlikte 2021 Kia Sportage ailesi standartla birlikte uzun aks mesafeli olarak da satışa sunulacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Kia Sportage motor seçenekleri

Hyundai grubundan alışık olduğumuz 1,6 litrelik turbo benzinli motor, rakamsal niteliklerinde herhangi bir değişim yapılmadan yeni Sportage’ın giriş seviyesini oluşturacak. 177 beygir güç ve 265 Nm torkla gelen bu motorun bir üst noktasında ise dizel ünite listelerdeki yerini alacak. 2.0 litre hacmindeki bu motor 185 beygirlik güç ve 415 Nm tork üretiyor. Bu motorların şanzıman ayağında ise sırasıyla 7 kademeli ve 8 kademeli otomatik şanzıman sunulacak. Avrupa tarafında ise Tucson ışığında 48V mimarisinin merkezinde olan hibrit motorun ön planda olması bekleniyor. Bu yıl içerisinde kademeli olarak satışlarına başlanacak olan Sportage’ın Türkiye’ye 2022 model yılıyla gelmesi masada. Modelin öne çıkan özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video

Yeni Hyundai Tucson