reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia XCeed

2022 Kia XCeed için tanıtım öncesi resmi ipuçları; tasarımdaki değişimler göründü

 - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 13:49

Makyaj operasyonuyla önemli bir modern kimlik getirecek olan 2022 Kia XCeed, hibrit motorlarıyla da ekonomiye odaklanıyor.

Kia’nın geçtiğimiz yıl içerisinde makyaj operasyonuna aldığı Ceed ailesi, HB ve SW gövde tiplerinin ardından crossover paketiyle de yeni dinamiklere kavuşuyor. Türkiye’de çok fazla pazarı olmasa da Avrupa’nın bazı bölgelerinde ailenin en çok tercih edilen versiyonu olarak dikkat çeken XCeed, 18 Temmuz’da düzenlenecek lansman ile karşımızda olacak. Etkinlik öncesinde makyajlanan çizgileri gösteren önemli bir paylaşım yapan Kia, dış tasarımda dokunulan noktaları da bu şekilde resmi kanalları üzerinden göstermiş oldu. Bu yılın son çeyreğinde Avrupa merkezli olarak satışları başlaması planan 2022 Kia XCeed için Türkiye macerası ise 2023 yılına sarkacak.

2022 Kia XCeed; makyajla birlikte benzinli motor seçeneğine veda

Ceed, Proceed ve Ceed SW sonrasında markasının güncel tasarım ve donanım çizgilerinden nasibini alacak olan XCeed, bu sayede daha dikkat çekici olacak gibi görünüyor. Paylaşılan görsellere baktığımızda ön bölümde tamamen yenlenen bir ışıklandırma grubu, tampon ve yeni marka logosu kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Arka bölümde ise ışıklandırma grupları çerçevesinde değişimler söz konusu. Makyajlanan XCeed’in kokpit tarafında ise şimdilik resmi bir paylaşım olmasa da, güncel Ceed ailesini bu noktada baz alabiliriz. Paralel olarak; 12,3 inçlik yeni sürücü ekranı ve 10,25 inçlik son nesil multimedya ekranı doğrudan içeride görmeyi bekliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Makyajla birlikte ailenin dikkat çeken yanlarında birisi de motor tarafında olacak. Artık benzinli motorla satışa sunulmayacağı açıklanan model için tek seçenek hibrit odağında şekilleniyor. Mild-hybrid ve şarj edilebilir hibrit olmak üzere iki farklı madde üzerine gelecek bu seçeneklerin giriş seviyesinde 1.0 litrelik motorun 48V’luk sistemle kombinasyonu bekleniyor. Şarj edilebilir hibrit seçenekte ise 1,6 litrelik motorun kendisine yer bulması söz konusu. Bu versiyonda şehir içerisinde 60 kilometreye yaklaşan elektrik menzilinin mümkün olması özellikle tüketim tarafında çok iddialı değerlerin yakalanabilmesine olanak tanıyacak. Önümüzdeki hafta sahneye çıkacak olan yeni XCeed ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.