reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia XCeed

2022 Kia XCeed; makyajlanan modelde yeni motorlar dikkat çekiyor

 - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 12:06

2022 Kia XCeed ile tasarımın yanında motor tarafına önem veren marka, performans ve verimlilik gibi iki uç karakterde yeni ünite ile karşımızda.

Son dönemlerde yeni jenerasyon Sportage ve tam elektrikli modeli EV6 ile tüm dünyada ses getirmeyi başaran Kia, ailenin diğer üyelerini de es geçmiş değil. Geride bıraktığımız yıl makyaj operasyonuna alınan Ceed sokaklarda boy göstermeye başlarken, ailenin kendine has karakterli ismi XCeed de beklenen geliştirmeleri 2022 model yılıyla nihayet alıyor. Makyajla birlikte tasarımının temel parçalarında kolaylıkla ayırt edilebilir değişimler getiren 2022 Kia XCeed, GT-Line donanım seviyesiyle de artık satın alınabilecek. Değişimin en önemli etkileri ise kaputun altındaki hibritte yatıyor.

2022 Kia XCeed cephesinden öne çıkan yenilikler

Ceed, Proceed ve Ceed SW sonrasında markasının güncel tasarım ve donanım çizgilerinden nasibini alacak olan XCeed, bu sayede daha dikkat çekici hale getirilmiş. Bu kapsamda ön bölümde tamamen yenlenen bir ışıklandırma grubu, tampon ve yeni marka logosu karşımıza çıkıyor. Arka bölümde ise ışıklandırma grupları çerçevesinde değişimler söz konusu. Makyajlanan XCeed’in kokpit tarafında ise 12,3 inçlik yeni sürücü ekranı ve 10,25 inçlik son nesil multimedya ekran hemen dikkat çekiyor. GT-Line donanım paketiyle birlikte 18 inçlik jantlar, kokpitteki döşeme farklılıkları ve sportif koltuklar kullanıcıları bekliyor olacak. Makyajlı XCeed, yeni renk seçenekleriyle de daha dikkat çekici olmaya aday.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tam elektrikli sürüş deneyimi sunan hibrit motor

XCeed ürün gamı yeni yüzünün yanında motor tarafında da hiç olmadığı kadar geniş bir yelpazeye kavuşacak. Ailenin giriş seviyesinde yer verilen 1.0 litrelik turbo benzinli motor sayesinde bu otomobili daha erişilebilir rakamlarla satın almak mümkün. 120 PS güç ve 172 Nm tork üreten mild hybrid destekli bu ünitenin bir üst noktasında ise 1,6 litrelik dizel motor 136 PS güç ve 320 Nm torkla görev yapacak. GT-Line ile birlikte Proceed GT’de gördüğümüz 1,6 litrelik benzinli motor da 204 PS güç ve 265 Nm torkla artık listede. 7 kademeli şanzımanla kombin edilen bu motorla birlikte Kia XCeed’in 0’dan 100’e hızlanması 7,5 saniye sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaputun altındaki en büyük hikaye ise şarj edilebilir hibrit motorun ilk kez sunulduğu tarafta. 1,6 litrelik benzinli motor ve bir adet elektrik motorunun kombinasyonuyla gelen PHEV versiyonu, 141 PS güç ve 265 Nm tork değerlerine sahip. Bu formülde tamamen elektrikli olarak da şehir içi kullanımı mümkün olacak XCeed için 60 kilometrelik menzilden bahsetmek mümkün. Gövde ve süspansiyon tarafında yapılan revizyonlarla aracın sürüş tarafında daha konforlu olduğunu vurgulayan Kia, üretim sürecine Slovakya’da devam edecek. Makyajlı versiyonun ilk örnekleri bu yıl içerisinde Avrupa merkezli olarak yollara çıkması bekleniyor.