reklamı kapat

POPÜLER

2022 Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe

2022 Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe rüya gibi fiyatıyla Türkiye’de satışta

 - Güncelleme: 09 Mart 2022 15:34

Üç farklı motor kombinasyonuyla gelen 2022 Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe, etiket fiyatıyla ise sınırları zorluyor.

Mercedes’in geçtiğimiz yıl içerisinde makyaj operasyonuna aldığı isimlerden olan AMG GT ailesinin dört kapılı üyesi Türkiye’ye resmi olarak giriş yaptı. İki farklı motor seçeneğiyle listelerdeki yerini alan 2022 Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe, yenilenen tasarımı ve zenginleştirilen donanımlarıyla meraklılarını bekliyor olacak. Fiyatları da resmiyet kazanan modelin 4.959.500 TL gibi telaffuz ederken düşündürmeye başlayan bir etikete sahip olduğunu görüyoruz. Bu rakam üst versiyonda 5.802.000 TL ile sınırları zorluyor. Aracın vergiler hariç başlangıç fiyatının 1.311.043 TL olması, kullanıcı tarafındaki vergi bedelinin ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe

Tamamı Mercedes-AMG tarafından geliştirilen üçüncü model konumunda olan AMG GT 4-Kapı Coupe, yüksek sürüş dinamiklerinin dört kapılı gövde ve beş yolcuya kadar yaşam alanı ile harmanlandığı bir deneyimi asfalta yansıtıyor. AMG GT 4-Kapı Coupé, gelişmiş havalı süspansiyon, arka aks yönlendirme ve tamamen değişken dört tekerlekten çekişle, dünyanın en kapsamlı sürüş teknolojilerini sunarak heyecan uyandırmaya devam ediyor. Kategorisinde Nürburgring-Nordschleife’de en iyi tur zamanına imza atan model, teknoloji ve ince ayar noktasında adeta referans noktası.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni modelle birlikte gelen AMG Special Edition versiyonu, AMG GT 4-Kapı Coupé’nin lüks yanını vurguluyor. Tüm motor seçenekleri ile sunulan “Edition” versiyonu, V8 görünüm paketiyle ayrışıyor. Koyu kırmızı, değerli taş rengindeki özel boya, kendinden emin gösterişli bir görünüm sergilerken, AMG Dış Mekan Krom Paketi ve 5 çift kollu, gri 21 inçlik AMG alaşım jantlarla kusursuz uyum sağlıyor. Sabit panoramik cam tavan ve neva grisi designo Exclusive nappa deri, iç mekâna bol miktarda ışık girmesini sağlıyor. AMG Performance direksiyon simidi neva gri/siyah nappa deri kombinasyonuyla iç mekânı tamamlıyor. Açık damarlı gri dişbudak ağacından, mat cilalı ahşap süslemeler, araç renginde aydınlatılan kapı eşik kaplamaları ve ön paneldeki AMG Special Edition logosu lüksün altını çiziyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aracın motor seçenekleri ise 3.0 litre sıralı altı silindir ile 4.0 litrelik V8 arasında şekilleniyor. Güç seçenekleri 367 ile 639 (+204) HP arasında değişiyor. 639 (+204) HP ile serinin en güçlü modeli olan Mercedes-AMG GT 63 S E Performance’da son nesil hibrit motor entegrasyonu karşımıza çıkıyor. Yeni model 3.0 litrelik motoruyla 0’dan 100’e hızlanmasını en iyi oranda 4,5 saniyede tamamlarken, sekiz silindirli üniteyle birlikte bu rakam 2,9 saniyeye kadar iyileşebiliyor. Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coupe’nin erişebileceği maksimum sürat değerleriyse sırasıyla 285 ve 316 km/s olarak teknik tabloya yansıyor.

Video
Yeni Range Rover tanıtımı