reklamı kapat

POPÜLER

2022 Nissan X-Trail

2022 Nissan X-Trail; yeni nesil dinamikleri Çin’de görücüye çıkıyor [Video]

 - Güncelleme: 19 Nisan 2021 18:11

Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında sahneye çıkarılan 2022 Nissan X-Trail, Çinli versiyonu üzerinden yeni nesil değişimini net şekilde ortaya koyuyor.

Şubat ayında uzun süredir beklenen yeni nesil Qashqai’nin küresel lansmanını gerçekleştirem Nissan, Çin’de kapılarını açan Şanghay Otomobil Fuarı’nda da bu kez X-Trail kozunu oynuyor. Amerika’da Rogue olarak bildiğimiz X-Trail’i ilk kez yeni nesil dinamikleriyle gördüğümüz Çinli versiyondaki dinamikler büyük oranda Avrupa paketlerine de yansıyacak. Türkiye’de de satılacak paketleriyle önümüzdeki günlerde tekrar karşımızda olacak 2022 Nissan X-Trail için teknik nitelik kısmı ise şimdilik açıklanmayanlar arasında. Qashqai’de gördüğümüz tasarım dilinin gerek iç gerekse dışarıda birebir aynılarını yansıtacak X-Trail’de, Nissan’nın son nesil E-Power motorları konumlandırılacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Nissan X-Trail için var olan beklentiler

Tasarımının yanında ebatları ve teknolojileriyle de ileriye taşınan X-Trail ile birlikte Nissan’ın SUV ailesi tüm dönüşümünü tamamlamış oluyor. Halihazırda satışta olan versiyonunda 1,3 litrelik benzinliye kadar motorlarını büyük oranda Qashqai ile paylaşan X-Trail’in yeni neslinde de bu geleneğin sürmesini bekliyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz nesilden de tanıdığımız 1,3 litrelik turbo benzinli motorun 12V mild-hybrid entegrasyonlu versiyonu yine X-Trail’in giriş seviyesini oluşturabilir. Nissan’nın E-Power olarak isimlendirdiği tam elektrik deneyimi sunan bir üst hibrit seçeneği merkezinde ise 1,5 litrelik benzinli motor yer alıyor. Modelde Qashqai’den farklı olarak bir dizel motorun da X-Trail’de kendisine yer bulması masadaki beklentiler arasında. Yeni nesil X-Trail 4×4 versiyonunun yanında; kar, çakıl ve çamur gibi yeni sürüş modlarıyla da farklı zeminlerde daha sezgisel sürüş sağlayan modlara da sahip olacak. Yeni nesil X-Trail’in Avrupa odaklı tüm detayları ve satış planlamasını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.