reklamı kapat

POPÜLER

2023 Nissan X-Trail

2023 Nissan X-Trail; yeni nesil Avrupalı dinamikleriyle detaylandı

 - Güncelleme: 20 Temmuz 2022 16:16

Önümüzdeki yıl Türkiye’de satışa sunulmasını beklediğimiz 2023 Nissan X-Trail, özellikle hibrit sistemiyle dikkat çekiyor.

Nissan’da Juke ve Qashqai sonrasında devam eden yeni nesile geçiş süreci, ailenin zirvedeki ismine geçtiğimiz yıl uğradı. Şanghay Otomobil Fuarı kapsamında Çinli versiyonu üzerinden ilk kez yüz yüze geldiğimiz dördüncü nesil X-Trail, Qashqai’de kullanılan tasarım karakterinin yansımalarını kendi çerçevesindeki dinamiklerle yola aktarıyor. Aradan geçen yaklaşık bir yıllık zaman diliminin ardından artık Türkiye ve Avrupa pazarında satışa sunulacak olan daha global versiyon için düğmeye basan Nissan, bugün itibarıyla Japonya merkezli olarak aracı detaylandırdı. Avrupa’da önümüzdeki yıl satışa sunulması beklenen 2023 Nissan X-Trail, teknik taraftaki bazı parçalarıyla Qashqai’den ayrılacak.

2023 Nissan X-Trail hibrit 4×4 sürüş dinamiğiyle öne çıkıyor

Tasarımında olduğu gibi altyapısını da Qashqai ile paylaşan X-Trail, CMF-C platformu üzerine inşa ediliyor. Nissan ürün gamında 20 yılı aşan bir geçmişe sahip olan model, dördüncü nesille birlikte hiç olmadığı kadar teknolojik silahlarla donatılacak. Markanın son nesil güvenlik sistemleriyle yarı otonom sürüş yeteneklerine kavuşan X-Trail, motor tarafına gelecek hibrit e-4orce ile bunu verimlilik ve artırılmış sürüş kabiliyeti alanlarıyla pekiştirecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Qashqai’den farklı olarak hibrit versiyonunda arka aksa konumlandırılmış ikinci bir elektrik motorunu barındıracak olan model, bu sayede gerek performans gerekse yol tutuş tarafında çok daha iddialı konumda. Dört tekerlekten güç aktarımını akıllı olarak gerçekleştiren e-4orce, aynı zamanda birbirinden bağımsız frenleme yapabilme gibi sürüş kalitesine ciddi katkı sağlayan desteğe sahip. Tamamen elektrikli Ariya’da da kullanılan bu sistem, X-Trail’in viraj kabiliyetini de yeni şasinin desteğiyle çok daha yukarı taşıyor. Bu modelde 1,5 litrelik benzinli motorun temeli oluşturacağını da belirtmekte fayda var. Japonya’da 23.000 ile 32.000 dolar aralığında değişen fiyat aralığında satışa sunulacak olan yeni X-Trail, segmente önemli bir soluk getirecek.

Video