reklamı kapat

POPÜLER

2022 Opel Astra GSe

2022 Opel Astra GSe; performans rozetinin ilk üyesi tanıtıldı

 - Güncelleme: 28 Eylül 2022 13:17

Geri dönen performans markasının ilk üyesi olarak karşımıza çıkarılan 2022 Opel Astra GSe, iki farklı gövde tipiyle tercih edilebilecek.

İki hafta öncesinde performans odaklı versiyonlarda kullanılmak üzere “GSe” rozetinin geri dönüşünü duyuran Opel, bu çatının ilk üyelerini gösterme konusunda da bizi çok fazla bekletmedi. Eylül ayı ile birlikte Türkiye pazarına giriş yapan Astra ailesi üzerinden ilk GSe otomobilini lanse eden marka, standart versiyonlara göre sürüş tarafında daha dinamik bir karakter sunan araçları karşımıza çıkartıyor. İlk olarak şarj edilebilir hibrit motor dinamikleri üzerinden kendisini gösteren 2022 Opel Astra GSe ailesinin tam elektrikli versiyonunda da benzer dokunuşlar görmeye hazırlıklı olmakta fayda var.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Astra GSe için öne çıkan özellikler

Yeni Astra GSe versiyonlarının temeli biraz önce de altını çizdiğimiz gibi şarj edilebilir hibrit motor üzerine şekilleniyor. Standart modelde 180 beygirlik güç sunan 1,6 litre motor merkezli bu kombinasyon, GSe ile birlikte 225 beygir güç ve 360 Nm tork seviyesiyle karşımızca olacak. Bu değerlere de DS ürün gamının performanslı hibrit seçeneklerinden aşina olduğumuzu söyleyebiliriz. Opel cephesi şimdilik Astra GSe’nin performans verilerini paylaşmasa da bu tarafta 7 saniyelere kadar inebilecek süreleri görmek şaşırtıcı olmayacak. Motorla birlikte direksiyon tepkileri, süspansiyon sistemi (10 mm daha alçaltılmış) ve frenlerde de performans odaklı revizyonlar bizi bekliyor. Otomobilin ESP ayalarının da özel olarak tekrar revize edildiği bilgisi de dikkatimizi çeken noktalar arasında. Modele tasarım olarak baktığımızda ise en dikkat çekici noktanın jantlar olduğunu görüyoruz. Manta GSe konseptinden ilham alınarak geliştirilen 18 inçlik jant seti sadece bu versiyonda satışa sunulacak. Astra ürün gamının zirvesinde yer alacak olan GSe versiyonu SW gövde tipiyle tercih edilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR