reklamı kapat

POPÜLER

2022 Opel Astra

2022 Opel Astra için Türkiye satış tarihinde takvim netleşiyor

 - Güncelleme: 05 Aralık 2021 15:04

2022 Opel Astra için kademeli olarak gelen Türkiye satış planlaması bilgilerinin ikinci adımıyla, aralığı daha net bir şekilde daraltıyoruz.

2022 model yılıyla birlikte altıncı nesline geçiş yapılan Opel Astra, PSA grubunun da etkisiyle tasarım devrimini istikrarlı bir altyapıyla desteklemeye hazırlanıyor. Kuzeni Peugeot 308’in yeni nesliyle aldığı övgüyü paylaşma konusunda zorlanmayacağını düşündüğümüz model için Türkiye satışları da merak kademeli olarak çözülüyor. Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde sizlerle önümüzdeki yılın ilk yarısı içerisinde satışa sunulacağı bilgisini paylaştığımız 2022 Opel Astra cephesinden konuyla ilgili yeni bir güncelleme geldi. Türkiye operasyonu tarafından paylaşılan bilgiyle birlikte altıncı neslin önümüzdeki ilkbahar döneminde satışlarına başlanacağını görüyoruz. Yılın ikinci çeyreği olarak da belirtebileceğimiz bu planlamayla birlikte Astra’nın yeni Peugeot 308’den daha önce pazara giriş yapacağını da söyleyebiliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Astra hibrit motora geçiyor

Avrupa pazarındaki sipariş süreci ekim ayı itibarıyla başlayacak olan Astra ailesi motor seçeneği olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Benzinli, hibrit ve dizel olarak üç kademede tercih edilebilecek olan ürün gamı için önümüzdeki süreçte tamamen elektrikli versiyonu da listelerde göreceğiz. Altıncı nesil Astra’da da 1,2 litrelik üç silindirli benzinli motor ve dizel ünitenin yanında iki farklı hibrit versiyonu pazarlara sunulacak. Ebatlara baktığımızda yeni Astra’nın; 4.374 milimetre uzunluğa, 1.860 milimetre genişliğe, 1.470 milimetre yüksekliğe ve 2.675 milimetre aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Ebatlardaki tüm bölümler, 14 milimetre aşağı çekilen yükseklik değerinin dışında ileriye taşınmış şekilde karşımıza çıkıyor. Bu artışlara paralel olarak bagaj hacminde 50 litrenin üzerinde, diz mesafesinde de hissedilir nitelikte iyileştirmeler kullanıcıları bekliyor. Modelle ilgili merak ettiğiniz diğer detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Video