reklamı kapat

POPÜLER

2022 Opel Astra Sports Tourer

2022 Opel Astra Sports Tourer; HB sonrası yeni versiyon sahnede

 - Güncelleme: 01 Aralık 2021 16:42

Yıl bitmeden tanıtımı gerçekleştirilen 2022 Opel Astra Sports Tourer ile birlikte yeni neslin erişim kitlesi de artış gösteriyor.

Geride bıraktığımız temmuz ayında gerçekleştirilen duyurusuyla tanışma fırsatına eriştiğimiz yeni nesil Opel Astra, barındırdığı değişimlerle C segmentinde çok daha iddialı bir konuma geldi. İçerisinde bulunduğu PSA grubundaki kardeşi Peugeot 308’in yakaladığı ivmeden altyapı dinamikleriyle pay kapma potansiyeli taşıyan yeni Astra ailesinde, SW gövde tipinin de ürün gamına eklenecek olması erişim kitlesini artırıyor. Aradan geçen 5 ayılık zaman diliminin ardından hazırlıklarını tamamlayan Opel, yıl bitmeden önce Sports Tourer üzerinden beklenen gösterimi gerçekleştiriyor. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinden itibaren sipariş alımlarına başlanacak olan 2022 Opel Astra Sports Tourer, beğeni kazanan yeni tasarım dilini ebatları sayesinde daha kullanışlı bir çerçevede sunma konusunda öne çıkacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Opel Astra Sports Tourer motor seçeneklerini HB ile paylaşıyor

Astra Sports Tourer’in HB ile arasındaki temel farklar ebatlar üzerine şekillendiği için ilk aşamada aracı kafamızda canlandırabilmek adına bilgileri tazelemek gerekiyor. Bunun için notlarımızı kontrol ettiğimizde Astra HB’in; 4.374 milimetre uzunluğa, 1.860 milimetre genişliğe, 1.470 milimetre yüksekliğe ve 2.675 milimetre aks mesafesine sahip olduğunu görüyoruz. Sports Tourer ile birlikte ise değerler uzunluk tarafında 4,6 metreye esniyor. Buna paralel olarak bagaj hacmi standart olarak 608 litreye terfi eden modelde koltuklar pasif hale getirildiğinde bu değer 1.634 litreye kadar esneklik gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yukarıda bahsettiğimiz parçalar dışında donanım ve motor bazında tüm özelliklerin HB ile aynı olacağını biliyoruz. Astra ailesi motor seçeneği olarak oldukça geniş bir yelpazeye sahip olacak. Benzinli, hibrit ve dizel olarak üç kademede tercih edilebilecek olan ürün gamı için önümüzdeki süreçte tamamen elektrikli versiyonu da listelerde göreceğiz. Altıncı nesil Astra’da da 1,2 litrelik üç silindirli benzinli motor ve dizel ünitenin yanında iki farklı hibrit versiyonu pazarlara sunulacak.

Video