reklamı kapat

POPÜLER

2022 Rolls-Royce Phantom

2022 Rolls-Royce Phantom; lüksün amirali makyajla yola devam ediyor

 - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 16:38

Tasarım ve donanım dinamiklerinde yapılan ufak dokunuşlarla tanıtılan 2022 Rolls-Royce Phantom, genel hatlarıyla sakin bir makyaj operasyonu barındırıyor.

Şu sıralar ilk elektrikli otomobili Spectre’ın geliştirme süreciyle yepyeni bir meydan okuma için çalışmalarına devam eden Rolls-Royce, bir yandan da artık kült haline gelmiş isimlerini rekabette diri tutmayı ihmal etmiyor. Son yıllarda BMW, Mercedes, Bentley ve Audi tarafında yapılan güncellemelerle çok daha iddialı ve dikkat çekici haline gelen amiral gemilerine Goodwood tarafından gelen dokunuşla Phantom da dahil oldu. Ailenin zirvesindeki rolü devam eden Phantom için tasarım tarafında ufak ama etkili noktalara dokunmayı tercih eden mühendisler, iyi gideni çok fazla değiştirmeme felsefesi üzerinden yola devam edildiğinin sinyallerini veriyor. Makyajlı dinamikleriyle üretim bandına alınan 2022 Rolls-Royce Phantom için motor tarafında ise herhangi bir değişimin yapılmadığını da detaylara giriş yapmadan önce belirtelim.

İnce dokunuşlarıyla 2022 Rolls-Royce Phantom

Yeni model yılıyla birlikte Phantom’un öne çıkan tasarım elemanlarında hissedilecek güncellemeler kullanıcılarını bekliyor olacak.
Pantheon Grille’de yapılan ince bir geometrik değişiklik, önden bakıldığında “Badge of Honor” ve “Spirit of Ecstasy maskotunu daha belirgin hale getiriyor. Ailenin diğer üyelerinden de hatırladığımız aydınlatılmış ızgara yapısı da yenilik kapsamında ön olan olacak. Ön bölümdeki ışıklandırma grubuna getirilen lazer kesimli çerçeve yıldız ışıkları süslemesinin de özellikle gece sürüşlerindeki görsel zevki bir katman daha yukarı çekeceğini söyleyebiliriz. Farlara getirilen bu dokunuş, aracın iç tavanında konumlanan Starlight Headliner ile görsel bir bağlantı oluşturuyor. Yeni jant setlerinin de listeye girdiği 2022 model yılında, eskilerden ilham alınan disk formlu set de hala tercih edilebilir olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Phantom’un iç tasarımı ise neredeyse hiç değişmeden yola devam ediyor. Sadece direksiyon simidi tarafında biraz daha kalınlaşmaya giden Rolls-Royce, sürücü için daha tatmin edici bir kullanım deneyiminde dokunma hissiyatını da yukarı çekmek istiyor. Döşeme tarafında da adını metal platinin gümüş-beyaz kaplamasından Phantom Platino seçeneği yeni olarak tercih edilebiliyor. Kaputunun altında twin-turbo destekli 6,75 litre V12 motorun korunduğu yeni Phantom için fiyatlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.