reklamı kapat

POPÜLER

2022 Skoda Fabia

2022 Skoda Fabia için yeni motor seçeneği listede; işte teknik detaylar

1,5 litrelik üniteye kavuşan 2022 Skoda Fabia, bu sayede özellikle performans tarafında daha canlı bir modele dönüşecek.

Türkiye satış macerasında dördüncü ayını doldurmaya hazırlanan yeni nesil Fabia ailesi için haziran-temmuz dönemi kaputun altı için yeni bir versiyonun listeye eklenmesi sebebiyle öne çıkıyor. İlk günlerden itibaren 1.0 litrelik üç silindirli motor ve üç farklı donanım kombinasyonu ile tercih edilebilen ürün gamında artık ailenin diğer modellerinden de tanıdığımız 1,5 litrelik ünite de tercih edilebiliyor. Premium donanım seviyesiyle kombin edilerek listenin en pahalısı rozetini de kaparak karşımıza çıkan yeni seçenekle birlikte 2022 Skoda Fabia ailesinin performans verileri de önemli oranda iyileşiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Skoda Fabia için yeni versiyondan öne çıkan rakamlar

1.0 litrelik versiyonun aynı donanım paketine göre fiyat olarak 60 bin TL’lik farkla Türkiye listelerine giriş yapan versiyon, performans beklentisi biraz daha yüksek olanlara hitap ediyor. Ebat ve bagaj hacmi tarafında herhangi bir değişimin gözlemlenmeyeceği bu versiyonun ağırlık olarak ise 1.0 litrelik pakete göre 28 kilogramlık ekstrası olacak. Volkswagen Grubu’ndan tanıdığımız bu motorun 150 beygirlik güç v 250 Nm’lik tork değerlerini kazanan yeni Fabia, bu sayede 0’dan 100’e hızlanmasını 8 saniyede tamamlayabilecek. Bu değerin 1.0 litrelik motora göre neredeyse 2 saniye iyi olduğunu da özellikle belirtmekte fayda var. Fabia’nın erişebileceği maksimum sürat değeri de 205 km/s seviyesinden 225 km/s’e geliyor. Tüketim tarafına baktığımızda ise fabrika verilerinde ufak farklar karşımıza çıkıyor. Ufak hacimli motorla karma olarak 4,6 litrelik tüketim değerinin verildiği Fabia için yeni motorla birlikte ise bu değer 4,8 litre seviyesinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video