reklamı kapat

POPÜLER

2022 Skoda Fabia

2022 Skoda Fabia, tasarımındaki verimliliğini ödülle taçlandırdı

Red Dot tasarım ödülünü markasına getiren 2022 Skoda Fabia, yeni jenerasyonunun barındırdığı başarılı çizgilerle ön plana çıkıyor.

Türkiye’deki satış macerası kısa süre önce başlayan 2022 Skoda Fabia, yeni neslinde de uluslararası ödüller almaya devam ediyor. 2008 ve 2015 yıllarda prestijli Red Dot Ödülü’nü kazanan Fabia, dördüncü nesliyle birlikte uzun bir aradan sonra ödülü tekrar eve getiriyor. Fonksiyonellik, ergonomi ve sağlamlık gibi sayısız kriter baz alınarak gerçekleştirilen değerlendirme kapsamında, yeni Fabia’nın sportif tasarımı ve geniş iç hacmi jürinin öne çıkarttığı noktalar arasında yer aldı. Yeni jenerasyon, 2022 ödülleriyle birlikte markasına ürün tasarımı kategorisinde 17. kez ödül kazandırmış oldu. Skoda için ilk Red Dot Ödülü, 2006 yılında OCTAVIA COMBI II ile alınmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MQB A0 platformu üzerine geliştirilen Fabia, yeni platformla birlikte önceki nesline göre 111 milimetre daha uzun bir otomobil haline gelmiş durumda. Aracın 2.564 milimetrelik aks mesafesi değeri de beraberinde 94 milimetre gibi çok önemli bir artışı getiriyor ki bu da doğrudan bagaj alanı kısmında 50 litre olarak paylaşılan gelişimin temel sebepleri arasında. Standart olarak 380 litrelik bagaj hacmiyle gelen Fabia, bu alanda sınıfının lideri olarak sahneye çıkıyor. Koltukların pasif hale getirilmesi durumunda 1.190 litrelik bir alan yakalamak da mümkün. Skoda, yeni nesille birlikte Fabia’nın iç yaşam alanında da elini çok ciddi oranda güçlendiriyor. Artırılan ebatlar sayesinde 380 litrelik bagaj hacmi sunar hale gelen otomobilin sınıf liderliğini ele aldığı bir mücadele bizi bekliyor. Yaşam alanında da daha ferah kullanıcı deneyimini getirecek olan bu artışlara paralel olarak, yeni Fabia’da sunulan panoramik cam tavan özellikle arka tarafta oturan kullanıcıların standartlarını yüksek oranda etkileyecek.

Güvenlik konusu da dördüncü nesille birlikte Fabia’da sınıf atlıyor. Artık dokuz hava yastığıyla gelen kompakt sınıf temsilcisinde son teknoloji aktif ve pasif asistan destekleri kullanıcıları bekliyor. Adaptif hız sabitleyici, şerif takip asistanları, trafik levhaları ve yaya algılama gibi desteklerin dışıda otomatik park asistanı da Fabia’yı teknoloji klasmanında yeni bir noktaya taşıyacak. Fabia’nın Türkiye’de satışa sunulan 1.0 litrelik turbo motor 95 ve 110 PS’lik iki farklı güç seçeneğinde versiyonu da kullanıcıları bekliyor. Bu versiyonların tork değerleri de sırasıyla 175 Nm ve 200 Nm olarak değişiklik gösteriyor. Bu kombinasyonda otomatik şanzımanı tercih etmek isteyenlerinse 110 beygirlik versiyona yönelmesi gerekecek. 1.0 litrelik motorda Fabia’nın yakaladığı en yüksek sürat değeriyse 205 km/s.

2022 Skoda Fabia fiyat listesi

Skoda’nın mayıs ayı itibarıyla resmi kaynakları üzerinden paylaştığı liste şu şekilde;

1.0 TSI 95 PS Elite – 384.900 TL
1.0 TSI 110 PS DSG Elite – 432.400 TL
1.0 TSI 110 PS DSG Premium – 469.900 TL

İlgili video