reklamı kapat

POPÜLER

2022 Skoda Fabia

2022 Skoda Fabia Euro NCAP çarpışma testi sonuçlarıyla güven verdi

Önümüzdeki yıl içerisinde Türkiye’de de satışa sunulacak olan 2022 Skoda Fabia, standart donanımlarıyla güvenlikte tam not aldı.

Geçtiğimiz temmuz ayında üretim sürecine başlanan yeni nesil Skoda Fabia, kazandığı silahlarla segmentinde hiç olmadığı kadar iddialı hale geldi. Özellikle tasarım ve donanım bazında atılan doğru adımlarla birlikte kullanıcıların dikkatini çekecek olan kompakt segment temsilcisinin bir süredir beklediğimiz çarpışma testi sonuçları da yıl bitmeden resmiyete kavuştu. Euro NCAP tarafından paylaşılan sonuçlarda beklentileri fazlasıyla karşılayan 2022 Skoda Fabia, standart donanım nitelikleriyle güvenlikten beş yıldız almayı başardı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Skoda Fabia detaylı çarpışma testi sonuçları

Testlerde ortalamada beş yıldızla değerlendirilen Fabia’nın detaylarına baktığımızda; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 85, çocuk korumasında yüzde 81, yaya korumasında yüzde 70 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 71 oranında derecelendirmeye layık görüldüğü bir tablo karşımıza çıkıyor. Almanya’da 16.290 euroluk başlangıç fiyatıyla satışa sunulan yeni nesil Fabia’nın çip krizi sebebiyle Combi versiyonundan süreç içerisine vazgeçilmiş olması da dikkat çekmişti. Modelle ilgili merak ettiğiniz detaylı özelliklere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video