reklamı kapat

POPÜLER

2022 Toyota Yaris Cross GR Sport

2022 Toyota Yaris Cross GR SPORT, performans esintisini aileye getirdi

 - Güncelleme: 31 Ağustos 2022 14:16

Aileye sportif bir esinti getirecek olan 2022 Toyota Yaris Cross GR SPORT, bu yıl içerisinde yollara çıkmaya başlayacak.

Toyota’nın kullanıcıların ilgisi odağında büyük bir pazara dönüşen kompakt SUV segmentine 2021 yılında dahil ettiği Yaris Cross, kısa sürede yakaladığı satış başarısıyla öne çıktı. 2022’nin ilk yarısı içerisinde 77.000 adetlik satışı geçtiği açıklanan ürün gamı, kendi segmentinde yüzde 7,7’lik pay kaparak markanın yüzünü güldürüyor. Adını aldığı Yaris ile aynı platform üzerine geliştirilen Cross için bu başarıyı perçinlemek adına tekrar masaya oturan Toyota, Dünya Ralli Şampiyonası’nın karakterini taşıyan GR SPORT paketiyle karşımızda. Tasarım ve donanımlarının yanında sürüşü daha sportif boyuta taşıyan altyapı dokunuşlarıyla öne çıkacak olan 2022 Toyota Yaris Cross GR SPORT, Avrupa pazarında bu yılın üçüncü çeyreği itibarıyla siparişe açılacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Toyota Yaris Cross GR SPORT ne getiriyor?

GR SPORT paketiyle otomobili dışarıdan ayıran detaylar temel gövde bileşenleri ve jantlarla geliyor. Standart olarak 18 inçlik ebatın gönderildiği versiyonda yeni bir düfizör, piyano siyahı ön ızgara desenleri ve GR Sport logosu karşımıza çıkıyor. Kokpit tarafına baktığımızda ise kırmızı dikişlerle bezenen özel logolu koltuklar, direksiyon ve vites topuzu dikkat çekiyor. Kaputunun altında ise standart olarak 1,5 litrelik hibrit motorun konumlandırıldığı versiyonda, süspansiyon tarafında ufak bir dokunuş yapılması da temayı sürüş dinamiklerine yansıtma konusunda önemli etmen olacak. GR Sport’ta kullanılan hibrit sistem 116 PS güç ve 120 Nm tork sağlarken, bu kombinasyonda gelen e-CVT şanzıman ile birlikte kullanıcılara 4,6 litrelik karma tüketim verisi vadediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR