reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Neo QLED
samsung
samsung

2022 yılında televizyon pazarının lideri belli oldu

Samsung, bağımsız pazar araştırma şirketi Omdia’nın verilerine göre 2022 yılında bir kez daha dünya TV pazarının lideri oldu.

Veriler, Informa Tech LLC şirketi tarafından 2022’nin son çeyreğinde yayımlanan ”TV Sets Spotlight / TV Sets Merket Tracker” raporuna dayanıyor. Raporda, dünya çapında üreticiler tarafından paylaşılan ”yıllık satış adedi / ciro” rakamları bulunuyor. Omdia’nın paylaştığı verilere bakıldığında Samsung, 2022 yılında QLED ve Neo QLED TV satışlarında 9 milyon 650 bin adetlik bir satış rakamına ulaştı. Verilerde Samsung’un bugüne kadar 35 milyon adet Neo QLED ve QLED televizyon sattığı da belirtiliyor. Samsung bununla birlikte geçtiğimiz yıl ultra geniş ekran TV pazarının da lideri oldu. 2022 yılında 75 inç ve üzeri TV’lerde pazar payını yüzde 36,1; 80 inç ve üzeri TV’lerdeki pazar payını ise yüzde 42,9 olarak açıklayan şirket, 2.500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde ise yüzde 48,6 ile en büyük pazar payına sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung televizyon pazarındaki liderliğiyle ilgili açıklamada bulundu

Markanın globalde yakaladığı bu başarıdan büyük mutluluk duyduklarını belirten Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mert Gürsoy, ”Samsung olarak televizyon endüstrisindeki en iyiye ulaşma motivasyonumuzu; yüksek teknoloji, benzersiz tasarım ve tüketici odaklı kullanım kolaylığı sağlayan akıllı özellikler ile gerçekleştirmek için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bu güçlü iddiamızı, bağımsız araştırma şirketlerinin verileriyle kanıtlamak bizi ayrıca mutlu ediyor. 17 yıl boyunca aralıksız sürdürdüğümüz pazar liderliği, kullanıcılarımızın ürünlerimize duyduğu sadakat ve güvenle mümkün oldu.

Samsung Türkiye Tüketici Elektroniği birimi olarak Global bu başarıyı Türkiye’de de 8 Yıldır aralıksız cirosal pazar lideri olarak devam ettirmekteyiz. Toplam pazar liderliğinin yanında global fotoğrafa benzer şekilde 2022’de Türkiye ultra geniş ekran TV pazarının da lideri oldu. 2022 yılında 75 inç ve üzeri TV’lerde pazar payını yüzde 69; 80 inç ve üzeri TV’lerdeki pazar payını ise yüzde 75 olarak açıklayan şirketimiz, 2.500 dolar üzeri fiyat etiketine sahip premium TV kategorisinde ise yüzde 76 ile en büyük pazar payına sahip. Samsung Türkiye’nin Global rakamların çok ötesindeki bu başarı, sadece Türkiye değil bağlı olduğumuz MENA bölgesi içerisinde hem Türkiye’nin TV satışları bakımından lider konuma getirdi hem de MENA bölgesi toplam satışlarına da ciddi katkı sağladı. Bu başarıyı; hem büyük bir gurur hem de markamıza güvenen değerli tüketicilerimize önümüzdeki yıllarda daha fazlasını sağlamak amacıyla yeni hedefler olarak görüyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın