reklamı kapat

POPÜLER

2023 BMW M3 CS

2023 BMW M3 CS; performans kutlamaları yeni zirveyle devam ediyor

Competition limitlerini bir katman yukarıya taşıyan 2023 BMW M3 CS, Alfa Romeo Giulia GTa için ciddi bir rakip olacak.

Geride bıraktığımız 2022’de 50. yaşına özel olarak bizleri performans banyosu niteliğinde modellere boğan M ekibi, partiyi yeni yıla da taşımış durumda. Saatler önce tanıtımı gerçekleştirilen BMW M3 CS, önceki versiyona göre hissedilir oranda değişimleri beraberinde getiriyor. M4 CSL’den yansımalar barındıran otomobil, halihazırda satışta olan M3 Competition’ın limitlerini de bir katman yukarıya taşıyor. 3.0 litrelik motorun getirdiği 542 beygirlik güçle tüm zamanların en ateşli 3 Serisi olarak da zihinlerimizde yer edinecek olan CS, hafiflik olarak da kesinlikle kayda değer değişimler barındırıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2023 BMW M3 CS için öne çıkanlar

Yeni M3 CS ile ilgili bilmemiz gereken ilk noktada standart olarak dört tekerlekten çekişli altyapıyla yollara çıkacak olması. 542 beygir güç ve 650 Nm tork değerlerinin bu dinamiklerde aktarılacağı otomobilde 8 kademeli otomatik şanzıman da hayati görev üstlniyor. Aracın gövdesi üzerinde karbon fiber alaşım malzemelerin çok daha fazla kullanıcılığını görüyoruz. Tampon ve gövde panellerinin dışında tavanda da bu dokunuşun yapılmış olması, M3 CS’in toplam ağırlığını Competition’ın 1.780 kilogramlık değerinden 20 kilogram daha iyi yapıyor. Standart olarak Launch Control’ün de sunulduğu otomobilde tüm parçaların bir araya gelmesiyle, 3,4 saniyelik 0-100 değeri kullanıcıları bekliyor olacak. Modelin maksimum sürat değeri ise 303 km/s.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CS versiyonu sadece rakamlar ve karbon dokunuşlardan ibaret olmayacak. M departmanı şasi dışında modele özel olarak elektronik stabilite kontrolünü de elden geçiriyor. Süspansiyon sistemi ve savrulma önleme çubuğu gibi altyapı elemanlarındaki değişimlerin de etkisiyle viraj kabiliyeti ve rijidite gibi bölümlerde de kullanıcı deneyiminin bir üst noktada olduğu iddiası dikkat çekici. Karbon gövde panellerinin dışında 19 inç önde-20 inç arkada olmak üzere özel jant seti ve Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikle gelecek olan M3 CS için kullanıcıların 118.000 dolarlık fiyatı gözden çıkarması gerekecek.

İlgili video