reklamı kapat

POPÜLER

2023 LG OLED TV

2023 LG OLED TV modelleri ile parlaklık daha da artıyor

 - Güncelleme: 03 Ocak 2023 12:13

CES 2023 fuarının en önemli isimleri arasında LG yer alıyor. 2023 LG OLED TV modelleri ile parlaklık bir kez daha artıyor.

Samsung ile beraber televizyon pazarının en üstünü domine eden LG, CES 2023’te elbette ilk olarak 2023 LG OLED TV modelleri ile ses getirdi. Oturmuş şık tasarımları sürdüren G3 ve C3 serisi OLED televizyon modelleri, parlaklığı artırmak için yepyeni bir ışık kontrol mimarisi ve özel ışık artırma algoritmaları kullanıyor. LG’nin açıklamasına göre bazı modellerde tam yüzde 70’e yakın parlaklık artışı (En üstte taklaşık 1.800 nit) bulunuyor. Daha yüksek parlaklık ters ışık durumlarında daha net bir görüntü ve daha etkileyici HDR deneyimi getiriyor. α9 AI Processor Gen6 işlemcileriyle performans çıtasını yükselten televizyonlar, bu işlemcinin güç verdiği Sound Pro özellikleriyle yerleşik hoparlörler üzerinden sanal olarak 9.1.2 surround ses verebiliyor.

2023 LG OLED TV modelleri farklı kare hızlarından kaynaklanan anlık siyah görüntüyü önleyen QMS-VRR desteğine de sahipler. Aynı zamanda G-SYNC ve FreeSync destekleri de bulunan yeni nesil TV’ler, bu sayede yüksek akıcılıkta bir oyun performansı sunabiliyor. Bu teknolojiler için HDMI 2.1a ile donatılan yeni TV’ler, elbette çok sayıda farklı ekran boyutuna sahipler. Seriye bağlı olarak 42 inç ile 88 inç arasında çok sayıda seçenek kullanıcılara sunulmak adına hazırlanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni nesil LG OLED TV’ler önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satılacaktır. Ancak bunun hemen olmayacağını belirtelim. Henüz yurt dışı fiyatı ve çıkış tarihi açıklanmayan ürünler, ABD pazarına girdikten 2-3 ay sonra Türkiye’de elde edilebilir hale gelebilir.

2023 LG OLED TV modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Franky Zapata’dan yeni hava aracı