reklamı kapat

POPÜLER

Steam

2023 Steam ödülleri kazananları resmi olarak açıklandı

 - Güncelleme: 03 Ocak 2024 15:29

2023 Steam ödülleri kazananları resmi olarak açıklandı. Bu konuda, “Topluk seçimini yaptı! Steam Kış İndirimi boyunca verdiğiniz oylar, aşağıdaki oyunları 2023 Steam Ödülleri’nin kazananları olarak belirledi!” denildi.

2023 Steam Ödülleri kapsamında Yılın Oyunu Ödülü Baldur’s Gate 3‘e gitti. Yılın En İyi VR Oyunu Ödülü Labyrinthine olurken, Aşk ile Devam Ettirilen Oyun Ödülü Red Dead Redemption 2‘ye verildi. Steam Deck’te En İyi Oyun Ödülü’nü Hogwarts Legacy alırken, Arkadaşlarla Daha Zevkli Ödülü Lethal Company oyununa gitti. Üstün Görsel Stil Ödülü Atomic Heart‘a verildi, En Yenilikçi Oynanış Ödülü’nü Game Pass’te yer alan yapımlardan Starfield aldı. Kötü Olduğunuz En İyi Oyun Ödülü Sifu‘ya giderken, En İyi Oyun Müziği Ödülü The Last of Us Part I oyununa verildi. Üstün Zengin Hikâye Ödülü’nü de Baldur’s Gate 3 aldı, Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın Ödülü ise Dave The Diver‘a gitti. Firma maalesef dolar ile satın alabileceğiniz bu oyunlarını hepsini burada listeledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket bundan önce en iyi yapımları paylaşmıştı. Bu konuda, “Kış İndirimi sezonu tüm hızıyla devam ederken, Steam’de 2023’ün En İyileri listelerini paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Yılın nasıl geçtiğini gösteren bu listeleri oluştururken çok eğleniyoruz. Öyleyse bir göz atın ve 2023’ü unutulmayacak bir yıl hâline getiren harika oyunları hatırlayın. Her listenin altında, oyunların bu listelere nasıl girdiğini ve her listenin nasıl düzenlendiğine ilişkin kriterleri açıklayan notlar göreceksiniz. Steam’den hepinize mutlu yıllar!” açıklamasını geçen Steam, seçimler sonrasında oluşan tabloyu ayrıntılı olarak burada paylaştı ve kategoriler hakkında şu bilgileri vermişti:

En Çok Satanlar: Bunlar, 2023’te Steam’de elde ettikleri toplam brüt gelire göre en çok satan oyunlardır.

Yeni Çıkanlar: Bunlar, 2023’te çıkan ve en çok satan oyunlardır. Bu listeyi 2023’te çıkmış tüm oyunları değerlendirip, ardından çıktıkları ilk iki hafta içinde elde ettikleri gelire göre en çok satan oyunları seçerek oluşturduk.

En Çok Oynananlar: Bunlar, 2023’te en çok oynanan ve 40 bin oyuncuyu aşmış oyunlardır. Ulaştıkları en yüksek eş zamanlı oyuncu sayısına göre gruplandırılmışlardır.

Erken Erişim’den Çıkanlar: Bu listede sergilenen 2023’te Erken Erişim’den çıkmış en çok satan oyunlar, Erken Erişim ve Erken Erişim’den çıktıkları yıl boyunca elde ettikleri gelire göre belirlenmiştir.

Steam Deck: Bu listede, 2023 boyunca günlük etkin oyuncu sayısı ölçütüne göre Steam Deck’te en çok oynanan oyunlar yer almaktadır. Bu listede Deck’te Onaylandı derecelendirmelerinden Onaylandı veya Oynanabilir derecelendirmelerine sahip oyunlara yer verdik.

Kontrolcü Uyumlu: Bu listede, yıl boyunca en fazla kontrolcü oturumuna sahip oyunlar yer almaktadır. Daha spesifik olmak gerekirse bunlar, kontrolcü türünden bağımsız olarak en fazla tekil oyuncu sayısına sahip oyunlardır.

VR’ın En İyileri: Bunlar, 2023’te en çok gelir elde eden VR oyunlarıdır. Her ne kadar Steam’deki birçok oyun ilave VR modları ve deneyimleri sunsa da bu listeyi sadece VR uyumlu oyunlarla sınırlayarak özel olarak sanal gerçeklik başlıkları için tasarlanmış oyunları öne çıkarmak istedik.

En çok gelir elde edenlerin en üstünde PUBG, APEX ve Call of Duty: Modern Warfare III, Call of Duty: Modern Warfare II ve Warzone oyunlarına ev sahipliği yapan Call of Duty Merkezi yer alırken, En Yüksek Eş Zamanlı Oyuncu Sayısına Göre Yılın En Çok Oynanan Oyunları tarafında Starfield, APEX, PUBG, Goose Goose Duck ve Baldur Gates 3 gibi oyunlar karşımıza çıkıyor. Bu Yıl Erken Erişim’den Çıkan ve Brüt Gelire Göre En Çok Satan Oyunlar tarafında Dave The Diver en üstte yer alırken, Marvel Snap ve Ready or Not da o kategoride öne çıkmayı bilmiş durumda.

Steam haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri