reklamı kapat

POPÜLER

2024 Mercedes EQS

2024 Mercedes EQS

2024 Mercedes EQS ile ızgarada geleneksel yapıya dönülecek

Almanya merkezli dev üretici, 2024 Mercedes EQS modelinde kullanacağı yeni ızgara ile beraber geleneksel yapıya döneceklerini belirtti.

Mercedes-Benz tarafından hazırlanan EQS gibi bazı araçlar tasarımsal olarak çok beğenilmiyor. Hatta EQS’in tasarımından nefret eden büyük bir kitle bulunuyor. Firmanın yüksek verim için bu şekilde tasarladığı EQS, sık sık marka ve sınıf ruhunu tam olarak yansıtmıyor tarzında eleştirişler alıyor. Kısa süre önce bir açıklama yaparak bunun farkında olduklarını belirten üst düzey marka yöneticisi Christoph Starzynski, verdiği bir röportajda gelecek elektrikli araçlarının estetik açıdan çok daha hoş görünmesini sağlamak için çaba göstereceklerini belirtmişti (Özellikle araçları önü daha düz yani geleneksel hale getirilecek). İşte bu temelde 2024 Mercedes EQS modelinde yeni bir ön ızgara olacak ve burada normal S-Class benzeri geleneksel yapıya dönülecek. Bunun için şimdilik sadece yukarıdaki görseli paylaşan (Soldaki EQS sağdaki S-Class) marka, yeni EQS modelinin aynı zamanda teknik olarak da önemli bir güncelleme alacağını açıklıyor. Buna göre haziran ayında elde edilebilir hale getirilmesi hedeflenen araca EQS SUV’dan gelen 118-kWh’lik bir batarya konumlandırılacak ve böylelikle araçta yüksek ihtimalle 800 km civarında bir menzil elde edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada yine Christoph Starzynski’ye göre Mercedes-Benz elektrikli tarafta kullandığı “EQ” takısını da uzun süre devam ettirmeyecek. “EQ” bir marka olarak kalacak ancak söylendiği kadarıyla yeni nesil araçlarda EQE, EQS ve EQC gibi isimler olmayacak. Hatta yolda olan tamamen elektrikli G-Class’ın adında şimdiye kadar düşünüldüğü gibi “EQ” takısına yer verilmeyecek. Bir süre sonra tamamen elektriğe geçeceğini bildiği için standart isim yapısına geri dönecek gibi görünen marka, elektrikli pazarın premium tarafında büyük satış rakamlarına ulaşmayı başarıyor ancak halen birçok rakibinin gerisinde kalıyor.

2024 Mercedes EQS yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’den yeni PS5 oyun kumandası