reklamı kapat

POPÜLER

2024 Mini Cooper EV

2024 Mini Cooper EV için fütüristik kokpit alanı paylaşıldı

Bugün resmi olarak bir adım atıldı ve 2024 Mini Cooper EV için fütüristik kokpit paylaşıldı. Araç iç ve dışta oldukça modern bir çizgiyi benimsiyor.

Halen tam olarak ne zaman tanıtılacağı açıklanmayan “elektrikli” 2024 Mini Cooper EV için paylaşılan kokpit fotoğraflarında en çok dikkat çeken, gözün direkt olarak gittiği yer elbette büyük boyutlu ekran oluyor. Burada ikonik yuvarlak yapıyı devam ettiren firma, otomobil dünyası için oldukça ince çerçeveler ile donattığı bu ekranı aracın merkezine koyuyor. Yukarıda olduğundan rahat bir görüş ve kullanım sunacak izlenimi oluşturan dokunmatik ekranın alt kısmında ise, sürüş sırasında kullanışlı olan fiziksel kontrol butonları yer alıyor. Normal boyutlu direksiyon simidi üzerinde de çok sayıda kontrol butonu taşıyan araç, gerçek ya da dijital bir gösterge takımı taşımıyor. Firma bunun yerine yüksek ihtimalle katlanabilir yapıda geniş bir HUD ekranına yer veriyor. İçerisinde fütüristik çizgide kaplamalar bulunan araç, özellikle gençlere hitap ediyor ve onların dikkatini uzun zamandır fazlasıyla çekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2024 Mini Cooper EV, içte olduğu kadar dışta da modern bir çizgiye sahip. Aracın ikonik tasarım çizgisini bizce oldukça iyi şekilde geleceğe aktaran (Görseller üstteki galeride) firma, aracın temelini BMW-MINI ikilisinin Çin’de Great Wall Motors ile gerçekleştirdiği ortaklıktan doğan Spotlight EV platformu üzerine kuruyor. Daha önce verilen bilgilere göre araç için batarya paketi odağında 40 kWh ve 54 kWh’lik iki farklı seçeneğin ön planda olduğunu görüyoruz. Menzil tarafındaki başlangıç seviyesi 385 kilometre dolaylarında seyrederken, üst paketlerde bu rakam 480 kilometreye kadar çıkacak deniyor. 2025 yılı içerisinde lanse edilecek olan JCW versiyonunda ise 54 kWh kapasiteli paketin standart olarak sunulması ve maksimum gücün 250 beygire kadar yükselmesi bekleniyor. Yeni Mini Cooper için ileride içten yanmalı motora sahip versiyonlar da gelecek.

2024 Mini Cooper EV yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu