reklamı kapat

POPÜLER

Volkswagen Golf R

2025 Golf GTI ve Golf R ile manuel vites tarih oluyor

 - Güncelleme: 12 Şubat 2024 15:15

Volkswagen Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre yüksek performans odaklı 2025 Golf GTI ve Golf R ile manuel vites tarih oluyor.

Volkswagen tarafından resmi olarak onaylandığı kadarıyla Golf GTI ve Golf R modelleri manuel vites ile alınamayacak, sadece DSG otomatik şanzıman ile sunulacak. Bu durum sportif araçların hitap ettiği kitle için kötü görünüyor ancak manuel vitesi sadece Volkswagen öldürmüyor, son yıllarda tüm sektör bu yoldan gidiyor. Otomatik vites daha yüksek performans sunuyor olmasına rağmen manuel vites kadar yüksek bir sürüş keyif getirmiyor, bu yüzden atılan adım üzücü duruyor. Kısa süre önce yeni Volkswagen Golf ve Golf GTI sonrasında yeni Volkswagen Golf R ses getirmişti. Yeni Golf ailesinin en güçlüsü olacak yeni Volkswagen Golf R, yeni bilgilere göre yaz aylarında resmi olarak görücüye çıkarılacak. Halen teknik hiçbir detayın verilmediği araç, resmi olarak paylaşılan yukarıdaki kamuflajlı fotoğraflarda da görebileceğiniz ve sürpriz olmadığı üzere klasik Golf tasarımını devam ettiriyor. Elbette genel olarak normal Golf’ten daha sportif olan model, maalesef sadece otomatik vites yani DSG ile gelecek ve gücü dört tekere aktaracak. Peki yeni Volkswagen Golf ve Golf GTI için kilit detaylar nasıldı? Hatırlamak adına motor tarafında giriş seviyesi Golf modeli 1.5 TSI benzinli motor ile geliyor ve burada 113 ya da 148 beygirlik üniteler sunuluyor. Bu modeller altı ileri manuel ile alınabiliyor, 1.5 eTSI mild-hybrid versiyonlar aynı güç değerlerini yedi ileri DSG ile kombinliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aynı zamanda 201 beygir güç sunan ve yedi ileri DSG ile alınabilen benzinli 2.0 TSI motor da listede yer alıyor. 2.0 TDI dizel motoru altı ileri manuel ile 113 beygir, yedi ileri DSG’yle ise 148 beygir güç sunacak şekilde özelleştiren Volkswagen, aynı zamanda 100 km elektrik menziline sahip olan, 201 beygir gücü altı ileri DSG ile yola aktaran bir eHybrid versiyonu da sunacaklarını açıklıyor.

1.5 TSI temelli Plug-in hybrid Golf GTE versiyonu ise altı ileri DSG üzerinden yola toplam 268 beygir güç aktarıyor. Ailenin en sportif modeli olan yeni Volkswagen Golf GTI ise ilk olarak Alfa Romeo tarzı jantlarıyla öne çıkıyor ve sadece yedi ileri DSG ile geliyor.

Aşırı dikkat çekmeden yüksek sürüş performansı ve keyfi isteyenlere yönelik GTI özelinde manuel vitesi öldürmesi bazılarını üzen firma, bu modele 2-litrelik dört silindirli turbo motor ile güç veriyor ve 262 beygir güç sunuyor. Daha sonra bir “Clubsport” versiyonu da gelecek Golf, o zaman gücü 296 beygir seviyesine kadar taşıyacak.

Golf GTI ve Golf R yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu