reklamı kapat

POPÜLER

Realme C11

5.000 mAh pil ile 40 güne kadar bekleme süresi; realme C11 yakın bakış

realme‘nin 40 güne kadar bekleme süresi sunan ve güçlü pil kapasitesiyle göze çarpan yeni akıllı telefonu realme C11 şık tasarımıyla da dikkat çekiyor. Trendleri belirleyen realme C11‘e yakından bakıyoruz.

Kısa bir süre önce duyurulan realme C11, duyurulduktan kısa bir süre sonra bizlerle. Son yıllarda büyümesini sürdüren realme, C11 modeliyle de bu iddiasını bir adım yukarı taşıyor. Fiyat-performans odaklı akıllı telefon sahibi olmayı düşünenler için iyi bir seçenek olan realme C11, şık geometrik tasarımı ve 6,5 inç ekranıyla da göze çarpıyor. Android 10 yüklü gelen telefon “baharat grisi” ve “nane yeşili” olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Şık tasarımıyla birlikte güçlü performansa da sahip olan model aynı zamanda bütçeyi de zorlamıyor.

Realme C11

TASARIM

realme C11’i göz alıcı kutusundan çıkartıp kullanmaya başladığımızda telefon tasarımıyla dikkat çekiyor. Eldeyken konforlu bir deneyim sunan modelin sol tarafında microSD ve SIM kart girişi yer alıyor. Yeri gelmişken belirtmekte yarar var; realme C11 çift SIM kart desteğine sahip. Bu sayede iki farklı SIM kartı bu modelde kullanmak mümkün. Cihazın sağ tarafına bakıldığında ses ve güç tuşları karşımıza çıkıyor. Üst tarafta herhangi bir girişin veya tuşun yer almadığı telefonun alt kısmında ise 3,5 mm kulaklık girişi ve Micro USB bağlantı yer alıyor. 3,5 mm kulaklık girişinin olması sayesinde hem kablolu kulaklıklar hem de mikrofonlar telefona takılabiliyor.

20:9 en boy oranında  6,5 inçlik ekranın tercih edildiği telefonun ekran çözünürlüğü 720p. Ekran parlaklığı ve keskinliği açısından başarılı olan telefonda IPS LCD bir panel bulunuyor. IPS LCD sayesinde telefon doğal renkler sunuyor. Damla çentikli bir tasarım sayesinde ekran gövde oranı %88,7‘ye kadar çıkıyor. Bu sayede ekrandaki içeriklere daha iyi odaklanılıyor. C11’in arka yüzeyine baktığımızda etkileyici bir tasarım karşımıza çıkıyor. Çekici ve parlak bir görünüme sahip olan telefonun arka kısmı parmak izlerine karşı da duyarlı. Parmak izini göstermeyen arka yüzey çizilme ve kaymayı etkili bir şekilde önlüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Realme C11

PERFORMANS

realme C11 gücünü MediaTek’in sekiz çekirdekli Helio G35 işlemcisinden ve 3 GB RAM‘den alıyor. LPDDR4X RAM‘li telefon, LPDDR3’e kıyasla grafik performansında %20, RAM performansı açısından da %100 iyileştirme sunuyor. Fiyatına göre tatmin edici bir performans vadeden telefon, uygulama arası geçişlerde de hızlı bir performans sergiliyor.

Tam bir fiyat-performans odaklı bir telefon olan realme C11, Geekbench 5’in tek çekirdek performansından 170, çok çekirdek performansından ise 985 puan alıyor. Telefonda en göz alıcı özelliklerin başında 5.000 mAh‘lik pil yer alıyor. Standart bir kullanımda telefon 2 güne varan bir kullanım imkanı sunuyor. Elbette ekran parlaklığı en son seviyeye getirildiğinde ve performansa ihtiyaç duyan oyunlar oynandığında bu süre düşse de telefonun pil ömrü fazlasıyla etkileyici. Telefonun depolama kapasitesi 32 GB fakat hafıza microSD kartlarla artırılabiliyor.

Realme C11

ÇİFT ARKA KAMERA

Telefonun arka kısmında F/2.2 diyaframlı 13 megapiksel ana kameraya F/2.4 diyaframlı 2 megapiksel çözünürlüğünde portre kamera karşımıza çıkıyor. Gün ışığında yapılan çekimlerde kendi segmentine göre başarılı bir performans sergileyen telefon ışığın yetersiz kaldığı durumlarda da gece modu özelliği imdada yetişiyor.

Uygun fiyatı göz önüne alındığında gece modu özelliğinin bu modelde yer alması sevindirici. Portre çekimlerde de beklentiler, karşılayan telefonun arka kamerası haricinde ön kamerası da bu özelliğe destek veriyor. Ayın ürünü olarak dikkat çeken realme C11, akıllı telefon fiyatlarının yükseldiği günümüzde 2.699 TL‘lik erişilebilir fiyata güçlü bir performans vadediyor. 5.000 mAh’lik piliyle uzun bir kullanım deneyimi sunan realme C11 modeline kesinlikle göz atmalısınız.

realme c11 detaylar

Realme C11
Çift SIM kart desteği
Artırılabilir hafızayla gelen realme C11 aynı zamanda çift SIM kart desteğine sahip

Realme C11
Çift arka kamera
Telefon bünyesinde 13 megapiksel haricinde 2 megapiksellik portre kamerayı da barındırıyor

Realme C11
Damla çentikli tasarım
realme C11, damla çentikli tasarımıyla neredeyse sonsuz bir ekran deneyimi vadediyor

Realme C11
Güçlü oyun performansı
realme C11 gücünü sekiz çekirdekli Helio G35 işlemcisinden alıyor

Realme C11
Renk seçenekleri
Telefon, “baharat Grisi” ve “nane Yeşili” olmak üzere iki farklı renkle geliyor

realme c11 teknik özellikler

Ekran
• 1.560 x 720 piksel çözünürlüklü 6,5 inç IPS LCD

İşlemci
• MediaTek Helio G35 (12 nm)

Bellek
• 3 GB

Dahili hafıza
• 32 GB

İşletim sistemi
• Android 10

Pil
• 5.000 mAh

Kamera
• 13 MP, f/2.2, (geniş açı)
• 2 MP, f/2.4, (derinlik)
• 1080p@30fps

Bağlantı
• Wi-Fi 802.11 b/g/n, hotspot, Bluetooth 5.0, Micro USB
Boyutlar / Ağırlık
• 164,4 x 75,9 x 9,1 mm / 196 gram

Fiyat
• 2.699 TL