reklamı kapat

POPÜLER

Audi, 2019’da sunacağı Q4 RS için çıtayı 400 beygire yükseltti

Kompakt SUV sınıfına yeni modelleriyle giriş yapan Audi, Q4 RS ile ailenin büyük üyelerinin performansını bu sınıfa indirgeyecek gibi gözüküyor.

Son gelişmelerini geçtiğimiz mart ayında sizlerle paylaştığımız Audi Q4, kompakt segmentte Audi’nin en önemli kozlarından bir tanesi olacak. 2014 yılında TT’nin tasarım hatları üzerinden tanıtılan sport SUV konseptinin üzerine şekillenmesi beklenen Q4’ü 2019’da yola çıkarmayı planladığı belirtilen Audi, takvime modelin RS versiyonunu da eklemeyi düşünüyor. Markanın düşük hacim yüksek beygir gücü üzerine oluşturduğu parola da emisyon değerlerini de düşürmeyi başardığı yeni nesil motorların başrolünde olacağı RS versiyonunda ortaya çıkan ilk teknik değerler Q4’ün binek segmentteki araçlara taş çıkartacağına işaret ediyor.


Almanya kaynaklı AutoBild’de yer alan habere göre Audi’nin yedi ileri çift kavrama S-Tronic şanzımanla kombin edeceği Q4 RS’te 2.5 litre hacimli TFSI motora yer verilecek. 400 beygirin üzerinde bir değerle gelmesi beklenen bu motorun en az 480 Nm‘lik tork değeriyle de araca gerek arazide gerekse asfalt hızlanmalarında önemli oranda katkı sağlayacağı ifade ediliyor. Q4 RS’in 0-100 değerinin 4 saniyenin altında olabileceği de kenara not ettiğimiz değerler arasında. RS versiyonuyla birlikte Audi’nin hibrit teknolojisini Q4 ailesinde görmeyi bekliyoruz. Ailenin diğer üyelerinde olduğu gibi E-tron adıyla satışa sunulacak olan bu versiyon 200 beygirin üzerinde bir güç değerine sahip olacak. Q3 ile Q5 arasında konumlandırılacağı için başlangıç fiyatı 34.000 euro (yurt dışı) civarında olmasını beklediğimiz Q4 yakın zamanda heyecanla beklediğimiz modeller arasında yer alıyor.