reklamı kapat

POPÜLER

HTC U12+

Dört kameralı HTC U12+’a ilk bakış

HTC‘nin yeni amiral gemisi modeli HTC U12+‘ın tanıtımının ardından Türkiye ofisinde modeli yakından inceledik. Yeni U12+’ın sunduklarını kısaca anlatalım.

HTC’nin dört kameralı amiral gemisi detaylı bir inceleme için test merkezimizi ilerleyen günlerde ziyaret edecek. Ancak ilk bakışta cihaz bizlere neler sunuyor, gidip denedik. Üç farklı renk seçeneğine sahip olan modelin, ilk bakış içerikleri için ne yazık ki sadece siyah rengi bulunuyordu. Özellikle bordo rengini merak ettiğimiz U12+’ın şimdilik siyah versiyonuyla yetiniyoruz. Cihazın arka gövdesinin ayna etkisi yarattığını söylebiliriz. Kenarlardan hafif kavisli yapısıyla elde tutmayı kolaylaştıran U12+ ne yazık ki parmak izi gizleme konusunda ise pek başarılı değil. Kılıf alternatiflerine şimdiden bakın deriz.

Cihazın ekran ve ses açma tuşları sağ tarafta bulunuyor ancak basmatik tuşlar kullanılmamış. Hafif bir basınçla açılan cinsten. Ekran görüntüsünü ise hemen her cihazda olduğu gibi bu tuşları kullanarak alamıyorsunuz ne yazık ki. Ya cihazın “sıkılabilir” gövdesini kullanmalısınız ya da kısayollara eklemelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çentiksiz ekran

Pek çok amiral gemisi rakibine karşın çentiksiz ekranla gelen U12+, rakiplerinde olduğu gibi 18:9 en-boy oranını tercih etmiş. Cihazın 6 inç boyutundaki ekranı hayli büyük bir alan sunuyor diyebiliriz. 2880×1440 piksel çözünürlük sunan ekran parlaklık ve renkler açısından başarılı bir deneyim yaşatıyor. Özellikle multimedya deneyimleri cihazla çok keyifli hale geliyor ancak bunun tek sebebi ekran değil. U12+’ın dahili hoparlörleri HTC BookSound teknolojisiyle donatılmış. Müzik ve Sinema olmak üzere iki farklı ses modu bulunan hoparlörler temiz ses çıkışları sağlıyor.

Müzik deneyimini bir seviye daha yukarı çekmek isterseniz kutudan çıkan HTC kulaklıkları size yardımcı oluyor. USonic teknolojisine sahip olan cihaz size özel kişisel ses profili oluşturuyor. Bu sayede müzik deneyimi hem kişisel hem de sizin için en uygun ayarlarda yaşanabiliyor. Bu özelliğin sadece kulaklık takılıyken çalıştığını hatırlatalım. Tabii Type C bağlantısıyla gelen cihazın kulaklığı da Type C girişine uygun.

Cihaz bir önceki modelde olduğu gibi “sıkılabilir” gövde ile geliyor. Gövdenin kenarlarından tutup cihazı sıktığınızda atadığınız kısayolları çalıştırabiliyorsunuz. Ekran görüntüsü alma ya da kamera uygulamasını açma gibi… Bu “sıkma” işleminin hassaslığını da kendi gücünüze göre ayarlayabiliyorsunuz. Açıkçası bir önceki modelde de çok gerekli bulmadığımız bu özellik bizim için “olmasa da olur” sınıfında yer alıyor.

Yüz tanıma ve parmak izi sensörü

Cihazın hem önünde hem de arkasında çift kamera yer alıyor. Arka kameranın hemen altında ise parmak izi sensörü bulunuyor. Parmak izi sensörünün çok hassas ve hızlı çalıştığını söyleyebiliriz. Ancak bizi asıl şaşırtan yüz tanıma özelliği oldu. U12+’ın yüz tanıma özelliği milisaniyelik hızda çalışıyor. Baktığınız anda cihazın ekranı açılıyor. Aynı zamanda telefonu yüzünüzü tam görecek şekilde dik tutmanıza da gerek yok. Eğimli tutuşta da ekran açılabiliyor. Hatta telefon masadayken de eğilip baktığınızda yüz tanıma çalışıyor. Bu kadar başarılı bir performans görünce güneş gözlüksüz testi tamamlamak istemedik. İlk olarak gözlüklerimizin aynasız olduğunu belirtelim. Telefon bizi güneş gözlüğü gözümüzdeyken de tanımayı başardı. Android rakipleri içinde cihazı öne çıkaran bir detay diyebiliriz.

Kamera yetenekleri

Cihazın arkasında geniş açılı 12 megapiksel çözünürlüklü HTC UltraPixel ve 16 megapiksel telefoto arka kamera yer alıyor. Kameraların sonuçlarını bilgisayarda görüntülemeden yorumlamak çok doğru değil ancak gün ışığında telefon ekranında oldukça başarılı kareler yakalamayı başardık. Tabii düşük ışık koşullardaki deneyim için ne yazık ki cihazın detaylı incelemesini beklemek zorundayız. Gerçek zamanlı bokeh çekimler yapabileceğiniz kameralarla çektiğiniz karelerin bokeh etkisini sonradan da değiştirebiliyorsunuz. Bokeh çekim fotoğraflarda fotoğrafın odağını değiştirebilir, bulanıklığın yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.

Cihazın önünde ise 8 megapiksel çözünürlüklü çift ön kamera yer alıyor. Selfie çekimleri başarılı olan ön kamera da bokeh efektli çekimler yapabiliyor. Aynı zamanda bu cihazla beraber HTC, AR efektlerini de cihaza dahil etmiş. Snapchat vari efektlerle daha eğlenceli kareler yakalamak mümkün.

Performans

Cihazın esas performans değerlendirmesi ne yazık ki detaylı incelemede yorumlayabileceğimiz bir durum. Ancak sizlerle donanımı paylaşalım. U12+, Snapdragon 845 işlemci ve 6 GB RAM ile çalışıyor. 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneği sunan cihaz microSD kart desteğine de sahip. Cihazın pili 3.500 mAh kapasite sunuyor ve hızlı şarjı da destekliyor. Cihazın Türkiye fiyatı ise şimdilik belli değil.

Test merkezimizi ziyaret ettiğinde HTC U12+ için detaylı bir incelemeyi LOG.com.tr’den okuyabilirsiniz.

İlgili Video

Telefonun resmi tanıtımı

Ekran6 inç, Quad HD+
İşlemciSnapdragon 845
Bellek6 GB RAM
Hafıza64/128 GB
İşletim sistemiHTC Sense ile Android 8.0
Arka kamera12 MP geniş açılı + 16 MP telefoto
Ön kamera2 x 8 MP
Pil3.500 mAh
Bağlantılar802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC