reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy Note 8

Root yapmadan Samsung Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 ile 4K çözünürlükte 60 fps video çekme [Nasıl yapılır?]

 - Güncelleme: 03 Ekim 2018 21:08

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un geçen yıl tanıttığı Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 ile 4K çözünürlükte 60 fps video çekilebildiğini biliyor muydunuz? 

Samsung Galaxy Note 8 ve Galaxy S8, normalde 4K çözünürlükte maksimum 30 fps video çekebiliyor. Ancak bu iki modelle de 4K çözünürlükte 60 fps video çekmek mümkün. Hem de bu işlem için root yapılmasına gerek yok. Burada göstereceğimiz yol, telefonların sadece Exynos 8895 işlemcili (Türkiye’de bunlar satılıyor) versiyonlarında işe yarıyor. Bunun için ilk olarak buradaki uygulamayı indirmeniz ve kurmanız gerekiyor. Daha sonra “lgCamera” isimli bu uygulamanın açılması ve ayarlar bölümünden “Edit Camera Script” bölümüne aşağıdaki kodun yapıştırılması gerekiyor.

“preview-size=%pref_width%x%pref_height%
video-size=%video_width%x%video_height%
camera-mode=1
cam_mode=1
cam-mode=1
video-hfr=60
preview-fps-range=60000,60000”

Daha sonra ise uygulama ayarları içerisinden 4K 60 fps seçeneğinin aktif edilmesi yeterli oluyor. Böylelikle iki telefon modeliyle de daha akıcı görüntüler elde edilebiliyor. Yöntemin tam olarak bir açıklama bulunmasa da Galaxy S8 Plus’da da çalıştığı belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsung Galaxy S8 ve Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 video konusunda kapasitelerini tam olarak kullanamıyor

İşte bunun için çok güzel duran lgCamera uygulaması, deneyenler tarafından sorunsuz olarak nitelendiriliyor. Saniyede 60 kare videolar YouTube gibi platformlarda da aktif olarak destekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Yetenekli tarayıcı Opera Touch