reklamı kapat

POPÜLER

Apple Arcade

Apple’ın Arcade oyun servisi için kullandığı dev bütçe ortaya çıktı

Teknoloji devi Apple, hatırlarsınız kısa süre Apple Arcade adını verdiği abonelik tabanlı oyun servisini tanıttı. İşte bu servis için inanılmaz büyük bir bütçe ayrılmış gibi görünüyor.

Apple Arcade, temel olarak Netflix’in oyun versiyonu. Apple’ın “Şov Zamanı” adını verdiği etkinlikte tanıttığı servis, bünyesinde 100’den fazla “iOS, macOS, tvOS” işletim sistemli cihazlara özel yüksek kaliteli oyun barındırıyor. Resmi olarak sonbahar aylarında kullanıma çıkacak servisin, 150’den fazla ülkede aktif edileceği açıklanıyor. Henüz aylık ya da sunulursa yıllık abonelik ücreti belli olmayan platform için firmanın kesenin ağzını oldukça açtığı ortaya çıktı. Financial Times’ın haberine göre Apple Arcade servisi için harcanan para tam 500 milyon doları aşmış. Bu paranın büyük bölümü elbette platform için 100’den fazla “özel oyun” hazırlayan geliştiricilere gidiyor. Bu geliştirilen oyunlar kesinlikle Android platformunda satılmayacağı için (Konsollara çıkışın önü açık) Apple maddi desteği yüksek tutmuş gibi duruyor.

Kişilerin tek tek her oyuna değil aylık abonelik ile tüm oyun kataloğuna erişim sağlayabildiği serviste sunulan yapımlar, açıklandığı kadarıyla internete bağlı ya da internet olmadan oynanabiliyor. Bir cihazda bıraktığınız oyunu başka bir cihazda devam ettirmenize imkan tanıyan servis, özellikle belirtildiği üzere bünyesinde herhangi bir reklam taşımıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple Arcade Türkiye’de de kullanılabilecek mi?

Resmi olarak açıklandığı kadarıyla servis Türkiye’de de aktif olarak kullanılabilecek. Türkiye’deki Apple ürün kullanıcıları için güzel görünen bu servise ek olarak biliyorsunuz direkt olarak Netflix rakibi TV+ servisi de yolda bulunuyor. Film / dizi odaklı bu TV+ servisinin de Türkiye’de aktif olacağı söyleniyor. Ancak Arcade gibi bu servisin de abonelik fiyatı henüz açıklanmıyor.

İlgili Video