reklamı kapat

POPÜLER

Yuz_tanima

Amerika’dan yüz tanıma teknolojisiyle ilgili bir ilk

Teknoloji dünyasında önemli bir gelişme yaşandı. San Francisco’da yüz tanıma tanıma teknolojisine yasak geliyor. Henüz karar verilmese de karar verilmesi durumunda San Franciso, yüz tanıma teknolojisine destek vermeyecek. Böyle bir durumda Amerika’da ilk kez bir şehirde bu teknoloji kullanılamayacak. 

San Francisco Denetim Kurulu, her türlü elektronik takip teknolojisi için onay almasını zorunlu kılan bir düzenlemeyi kabul ettiğini duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre polislere ve belediyeye bağlı diğer kurumlar yüz tanıma teknolojisini kullanamayacak. Pek tabii henüz karar netleşmediği için yüz tanıma teknolojisinin San Franciso’da kullanıma durumu da bulunuyor. Teknolojinin kullanılması için Denetim kurulundan onay almak gerekiyor. Önümüzdeki hafta ikinci oylamanın ardından yasanın resmileşmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüz tanıma teknolojisi hakkında bilgi

Teknoloji, biyometri kişilerin fiziksel ve davranışsal özelliklerini göz önüne alarak yürütülen kimlik belirleme çalışmaları olarak tanımlanıyor. Bu kişi özelliklerine örnek olarak, retina ve iris görüntüleri, el geometrisi, Ayak izileri ve parmak izleri, elin damar görüntüsü, konuşma sesi, yüz özellikleri, kulak memesi, yürüyüş, klavye kullanım şekli, konuşma devinimleri örüntüleri verilebiliyor.
Daha genel anlamda, biyometri bilişim teknolojilerinin bir parçası olup, insanların fiziksel özelliklerini ve davranış biçimlerini irdeleyip kişiyi tanıma amaçlı ipuçları çıkaran bir bilim dalı. Yüz tanımadaki üç temel unsur şöyle tanımlanıyor:

– Kişi tanılama: Bir nüfus dağarcığı içinde bir kişinin kim olduğunu anlıyor.

– Kişi doğrulama: Belirli bir kimlik savıyla başvuran kişinin savının doğru olup olmadığını anlıyor.

– Kişi onaylama: Kişinin önceden kayıtlı kişi olup olmadığını, kayıtlı ise bu kaydın güncellenmesini sağlıyor.

İlginizi çekebilir

Gelecekte kara delik fotoğrafları nasıl görünecek?