reklamı kapat

POPÜLER

Huawei P Smart Z 2020
Huawei P Smart Z 2020
Huawei P Smart Z 2020

Huawei P Smart Z 2020 için sürpriz dönen kamera detayı

Türkiye’ye incelemesine burada yer verdiğimiz Huawei Y9 Prime 2019 olarak gelen Huawei P Smart Z, bu sefer 2020 modeliyle gündemde.

Huawei P Smart Z 2020, LetsGoDigital’in keşfettiği Huawei imzalı bir patente göre “dönen kamera sistemiyle” karşımıza çıkabilir. Normal P Smart Z’ye motorlu bir “pop-up” kamera koyan firma, bunu 2020 modeliyle dönen bir sistemle değiştirecek gibi görünüyor. Bu tarz dönen sistemlerin en büyük artısı ön kameraya olan ihtiyacı bitirmesi. Bu sayede etkileyici telefon tasarımları mümkün oluyor. Aynı zamanda arka kameranın öne dönebiliyor olması üst seviye selfie çekimleri anlamına da geliyor. Burada ya tekli ya da çiftli bir sistem kullanacak gibi duran Huawei, elbette bu tasarımı hiçbir zaman da karşımıza çıkarmayabilir. Ancak alınan patentlerin bazıları gerçeğe dönüşüyor ve benzer yapıdaki Asus Zenfone 6 göz önüne alındığı zaman bu yapının da yeni modelde kullanılma şansı yüksek görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Huawei P Smart Z teknik detayları şöyle

Teknik olarak baktığımız zaman modele gücünü Kirin 710 işlemci ve 4 GB RAM veriyor. 64 GB’lık dahili hafızası microSD üzerinden 512 GB kadar artırılabilen model, 6,59 inç 1080×2340 piksel bir ekran üzerine kuruluyor. Arkasında 16 megapiksel F1.8 + 2 megapiksel F2.4 çiftli kurulumunu taşıyan P Smart Z, 4.000 mAh pille geliyor. Bağlantı tarafında USB-C kullanan cihaz, kutusundan Android Pie temelli EMUI 9 ile çıkıyor. Modelin açıklanan Avrupa satış fiyatı 280 euro seviyesinde. Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor. Şu an yapılan en son ÖTV zammı sonrasında konulacak fiyat konusunda tutarlı bir tahmin yapılamıyor.

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de de satılacak Xiaomi Mi Note 10