reklamı kapat

POPÜLER

Intel Rocket Lake

Intel, 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemcileri için tarih verdi

İşlemci devi Intel,  kısa süre önce önemli bir duyuru yaptı ve 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemcileri için merak edilen tarihi verdi.

Yukarıda gördüğünüz yeni logosu ile taze bir yenileme yapan Intel, 11. nesil Rocket Lake masaüstü işlemcilerin 2021’in ilk çeyreğinde (Mart 2021 spesifik tarih olabilir) satışa sunulacağını açıkladı. PCIe 4.0 desteğiyle yolda olan işlemcilerin, mevcut Intel 400 serisi anakartlar ile uyumlu olduğu verilen güzel detaylar arasında yer alıyor. İşlemcilerin en kötü yanı ise yine 14 nm üretim sürecinden çıkacak olmaları. Firma bir türlü 7 nm seviyesine iniş yapamıyor. En son duyduğumuz kadarıyla Intel ilk 7 nm işlemcilerini 2022 hatta 2023 başına ertelemiş durumda. Daha önce de söylediğimiz gibi firmanın işlemcileri buna rağmen yüksek performans sunuyor ancak pil ömrü ve verimlilik konusunda Intel’in işlemcileri PC üreticisi firmaları sınırlıyor, geri plana itiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Intel Rocket Lake işlemcileriyle dikkat çekerken, AMD’den bugün önemli duyurular gelecek

Firma Türkiye saati ile 19:00’da yeni Ryzen serisi işlemcilerini tanıtacak. Burada Zen 3 mimarisi üzerine kurulan Ryzen 5000 serisi karşımıza çıkacak. Firma ay sonunda doğru ise bir online etkinlik daha düzenleyecek ve bu etkinlikte RDNA 2 temelli Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarını tanıtacak. Yeni seri çok merak ediliyor çünkü sonunda yeni ekran kartlarıyla Radeon dünyasında donanımsal Ray Tracing dönemini başlıyor. AMD tarafının da yeni nesil oyunların bir numaralı grafik teknolojisine destek vermesi gerçekten çok güzel görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Sadece 50 dolarlık mikro oyun konsolu