reklamı kapat

POPÜLER

Türkiye’de akıllı telefon fiyatları neden çok yüksek? özel iletişim vergisi mobil iletişim

Özel İletişim Vergisi için zam yapıldı; işte detaylar

 - Güncelleme: 30 Ocak 2021 11:17

Özel İletişim Vergisi kısa süre önce zamlandı. Karar Resmi Gazete üzerinde yayımlanarak yürürlüğe alındı. İşte bilinmesi gerekenler;

T24‘te yer alan habere göre 1999 yılında yaşanan Marmara Depremi’nden sonra hayata geçirilen deprem vergisi olarak bilinen Özel İletişim Vergisi Cumhurbaşkanlığı kararıyla yüzde 10’a yükseltildi. Resmi Gazete’de yer alan kararda süreç hakkında “6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c), (d) bentlerindeki oranların yeniden belirlenmesi hakkındaki ekli Kararın yürürlüğü konulmasına, mezkûr maddenin yedinci fıkrası gereği karar verilmiştir” açıklaması yer aldı. Resmi Gazete’de belirtilen Gider Vergileri Kanunu’nun 39. maddesi’nin a, b, c ve d bentleri; her türlü mobil elektronik haberleşme, radyo ve televizyon yayınları, kablolu-kablosuz internet servis sağlayıcılığı hizmetlerinden yüzde 7,5 Özel İletişim Vergisi’ne tabi olduğunu gösteriyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özel İletişim Vergisi için yapılan zam, daha fazla zam olarak geriye dönecek

İnternet hizmetleri başta olmak üzere birçok hizmetteki fiyatın bu bağlamda maalesef hatırı sayılır oranda artması / zamlanması bekleniyor. Ancak burada tam olarak ne kadar artışlar olacak elbette bilinemiyor. Yapılan artış hakkında yayımlamam Resmi Gazete kararına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Motorola tarafından gösterilen gerçek kablosuz şarj teknolojisi