reklamı kapat

POPÜLER

meta

Meta: “Kimseyi Avrupa’dan ayrılmakla tehdit etmiyoruz”

Facebook ve Instagram’ın geçtiğimiz yılın sonunda kurulan çatı şirketi Meta, Avrupa özelinde yeni bir açıklamada daha bulundu.

Daha önce de aktardığımız gibi gelecek odaklı metaverse hedefi doğrultusunda geçtiğimiz yılın sonunda Facebook, Instagram ve WhatsApp üzerine Meta adında bir çatı şirket kuruldu. İşte bu çatı şirket son günlerde Avrupa merkezli bir konuyla gündemden inmiyor. Bilmeyenler için Avrupa Birliği yeni bir yasanın devreye alınması için çalışma yapıyor. Bu çalışmanın arkasında Avrupa’daki kullanıcı verilerinin Avrupa’da kalması yer alıyor.

Açıklamaya göre şu an kullanıcıların verileri ABD ve Avrupa sunucuları arasında ortak olarak işleniyor ve bu durum birçok şirket için özelleştirilmiş reklam sağlama konusunda büyük önem arz ediyor. Yeni düzenleme direkt olarak bunu engelleyeceği için ciddi bir gelir kaybı yaşayacaklarını aktaran Meta, bu yeni döneme itiraz ediyor. Söylendiği kadarıyla bu durum 70’den fazla şirketi ekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Meta, bu yasa devreye girmesin diye Facebook ve Instagram’ı Avrupa’da kapatırız şeklinde bir çıkış dahi yaptı. Bu birçok haber kanalında yer alan söylem, bugün Meta tarafından tamamen yalanlandı. Firma “Avrupa’dan kesinlikle çekilmek istemiyoruz; tabii ki yapmıyoruz.” dedi.

Zaten bu çıkış kesinlikle kimseyi korkutmamış ya da destek görmemişti. Hatta çoğu kullanıcı ve siyasetçi, hayatın Facebook ve Instagram olmadan çok daha iyi olduğunu açıklayan yüzlerce mesaj göndermişti. Twitter ve Reddit platformlarında “Lütfen kapat” şeklinde binlerce mesajlar atılmıştı.

Bir önceki haberde de belirttiğimiz gibi Meta ne olursa olsun Facebook ve Instagram’ı Avrupa’da kapatmayacak, ya da operasyonu durdurmayacak. Firma konulacak kararlara çok büyük maddi zararı olsa dahi uymak zorunda kalacak.

İlginizi Çekebilir: Uçan otomobil modellerinin öncüsü