reklamı kapat

POPÜLER

Asus ROG Maximus Z690 Hero

Asus ROG Maximus Z690 Hero anakart, yurt dışında yangın riskiyle geri çağrılıyor

 - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 11:04

Asus, bu sefer hoş bir gelişme ile gündemde yer almıyor. Atılan resmi adım ile Asus ROG Maximus Z690 Hero yangın riskiyle geri çağrılıyor.

Asus ROG Maximus Z690 Hero anakart modeli, spesifik olarak ABD’de ve Kanada’da geri çağrılmaya başlandı. Bu geri çağırmanın arkasında önemli bir yangın riski yer alıyor. Ocak ayından bu yana gündemde olan bu sorun için sonunda bir adım atan firma, bahsi geçen yangın riskine bir ters kapasitörün neden olduğunu belirtiyor. Yaklaşık olarak 10 bin anakartı geriye çağıran ve yaşanan duruma üretim sürecindeki bir hatanın neden olduğunu aktaran firma, şimdiye kadar 10 farklı aşırı ısıdan dolayı “erimiş anakart” ile karşılaştıklarını aktarıyor. Sorunun sadece 2021’de üretilen belirli modellerde olduğu söylenirken, bu konuda gerekli seri numaralarına ise burada yer veriliyor. ROG Maximus Z690 Hero, Türkiye’de de satılmış bir anakart konumunda bulunuyor. Türkiye’deki modeller için bir açıklama yok ancak buraya gelen ürünlerde bir sorun olduğunu düşünmüyoruz.

Güncelleme: “ROG Maximus Z690 Hero anakartta bulunan mevcut sorunun, yalnızca 2021’de üretilen 90MB18E0-MVAAY0 parça numarasına ait MA, MB ve MC ile başlayan seri numarasına sahip anakartlarda olduğu tespit edilmiştir. Türkiye’ye ithal edilen ve an itibarıyla ithalat sürecinde olan ROG Maximus Z690 Hero ürünleri arasında bu sorundan etkilenen bir ürün bulunmamaktadır.”

Asus bizim gündemimize en son katlanabilir dizüstü modeli ile gelmişti. CES 2022’de tanıtılan dikkat çeken geleceğin katlanabilir dizüstü bilgisayar modeli yeniden gündeme gelmişti çünkü Asus’tan kısa süre önce bu ürün özelinde yeni bir resmi paylaşım gelmişti. Bu Twitter’dan yapılan paylaşımda “Zenbook 17 Fold OLED neredeyse burada ve bilmek istediğiniz her şeyi size anlatmaya hazırız!” açıklaması geçilerek, 31 Ağustos tarihi verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu tarihte bir basın etkinliği yapacak Asus, bu kapsamda dizüstünün ticari çıkışa uygun son halini gözler önüne serecek ve fiyat ile net satış tarihi gibi kilit detayları da paylaşacak. Pazarda geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de de satışa sunulan Lenovo imzalı katlanabilir seçenek ThinkPad X1 Fold’un karşısına çıkacak Asus Zenbook 17 Fold OLED, bünyesinde tek parça 17,3 inç esnek OLED ekran taşıyor.

Asus ROG Maximus Z690 Hero yanında İlginizi Çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın