reklamı kapat

POPÜLER

GeForce Now Türkiye (GAME+) LOG Görsel

GeForce Now Türkiye (GAME+) için 200 saatlik oyun limiti getirildi

GeForce Now Türkiye (GAME+) servisi için bugün oyuncuları çok kızdıran bir 200 saatlik limit hamlesi gündemde yer alıyor.

Bugün kullanıcılara bir e-posta gönderen GeForce Now Türkiye (GAME+), “28 Mart 2023’den itibaren 1 aylık, 3 Aylık ve 6 Aylık paketlerimiz aylık tekrarlanan 200 saatlik kullanım süreleri ile satışa sunulacaktır.” açıklamasını yaptı. Bu adım tahmin edeceğiniz üzere hiç hoş karşılanmadı. Bu kararın arkasında aktarıldığı kadarıyla “sistemi kötüye kullananlar” yer alıyor ancak bu konuda henüz çok fazla detay verilmiyor. Atılan adıma yönelik olarak bir kullanıcı tepkisini “200 saat sınırı kaldırılmazsa birçok kişi iptal edecek üyeliğini. Zaten yüksek paralar verip sıra bekliyoruz bunun üzerine bir de sınır koyuyorsunuz. Ben bu hizmete para veriyorum istediğim kadar oynamalıyım.” cümleleri ile ortaya koydu. Bir kullanıcı ise 200 saat sınırı için şunu yazdı: “200 saat sınır nedir? Sistemi kötüye kullanmak nedir? Kullanan varsa üyeliğini iptal edersin neden 200 saat sınır getiriyorsunuz? Yatırım yapmamak için, kapasite artırmamak için ne yapacağınızı şaşırmışsınız. Son üç ay içerisinde zaten iki defa zam yaptınız.” Bu konuda oyun dünyasından Murat Sönmez de sert bir açıklama yaptı:

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu hizmet için en son bir zam gündeme gelmişti. GeForce Now için 2022’nin sonunda yapılan zam sonrasında 1 aylık Premium paket 140 TL, 3 aylık Premium paket 300 TL, 6 aylık Premium paket 520 TL, 12 aylık Premium paket ise 960 TL olmuştu. 18 Mart tarihinde ise 2023’ün ilk zammı geldi. Bu zam ile beraber 1 aylık Premium paket 190 TL, 3 aylık Premium paket 450 TL, 6 aylık Premium paket 790 TL, 12 aylık Premium paket ise tam 1.380 TL oldu. Hâkim olmayanlar için bulut oyun servisi GeForce Now Türkiye (GAME+) sayesinde kişiler kullandıkları donanımlara bağlı olmaksızın sahibi oldukları / satın aldıkları tüm oyunları Türkiye’deki sunucular üzerinden 1080p çözünürlükte ve 60FPS’de akıcı bir şekilde oynayabiliyor. Peki bunun için ne kadarlık bir internet gerekiyor? Bu konuda verilen bilgi 60 fps’te 720p için 15 Mbps ve 60 fps’te 1080p için 25 Mbps seviyesinde oluyor.

Servisin kullanılabileceği cihazlar için yapılan açıklama ise şöyle: “Windows işletim sistemine sahip cihazlardan, MacOS işletim sistemine sahip cihazlardan, Android işletim sistemine sahip cihazlardan, Chromium tabanlı web browserlar (Chromebook cihazları için tavsiye edilir) ve iOS işletim sistemli cihazlar için Safari web browser üzerinden erişilebilir.”  Servis hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları detaylı olarak burada yer alıyor.

GeForce Now Türkiye (GAME+) ücret artışı yanında bu da ilginizi çekebilir: Kendi dengesini kurabilen elektrikli motosiklet