reklamı kapat

POPÜLER

34 dakika uçuş ve 20 km menzil sunan kompakt drone; DJI Mini 4 Pro incelemesi

 - Güncelleme: 14 Ocak 2024 21:15

DJI Mini 4 Pro

DJI MINI 4 PRO TASARIM

DJI Mini 4 Pro daha önceki DJI modellerinde olduğu gibi farklı paket seçenekleriyle Türkiye’de temin edilebiliyor. DJI’ın Türkiye’deki resmi distribütörü olan Karfo Karacasulu’dan temin ettiğimiz drone’un biz DJI RC 2 uzaktan kumandayla gelen versiyonunu inceledik. Drone’un standart kumandalı ve combo paketli versiyonları da Türkiye’de satın alınabiliyor. Standart kumandalı versiyonda kullanıcıların drone’u uçurabilmesi için akıllı telefona veya tablete ihtiyaç duyuyor. Combo pakette ise drone’la birlikte dahiki ekrana sahip bir uzaktan kumanda, ekstra piller, pervaneler ve taşıma çantası da çıkıyor.

DJI RC 2 adı verilen uzaktan kumanda Full HD çözünürlük sunan 5,5 inçlik bir ekrana sahip. Kumandada kullanılan işlemci kumandanın akıcı bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Performans açısından herhangi bir sorunla karşılaşmadığımız bu kumanda 2.4 GHz, 5.1 GHz ve 5.8 GHz frekans bantlarına destek veriyor.  Yeni kumandaya eklenen yeni verici ve alıcı antenler bir önceki kumandaya kıyasla daha iyi sinyal gücü vadediyor. Cihazın dahili hafızası 32 GB olsa da kumandaya ekstradan microSD kart da takılabiliyor. Bu sayede kumandanın hafızası artırılabiliyor.  700 nitlik parlaklık sunan ekranı güneş ışığı altında iyi bir performans sunuyor. Dokunmatik ekran özelliğine destek veren kumanda alt tarafında yer alan USB-C bağlantısı üzerinden şarj ediliyor. Cihazın pili yüzde 100 şarj edildiğinde 3 saate varan bir kullanım deneyimi sağlanıyor. Pek tabii bu süre kullanıma bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Ekran parlaklığı son seviyedeyken cihazın pili daha kısa sürede bitiyor. Uzaktan kumandanın pili yaklaşık 1.5 saatte şarj edilebiliyor.

Drone’un tasarımına dönecek olursak Mini 4 Pro, Mini 3 Pro ile benzer bir tasarıma sahip. Selefinin kompakt ve hafif tasarımını sürdüren yeni model, 249 gram ağırlığında. Biz uzun yıllar 734 gram ağırlığındaki Mavic Pro’dan bu modele geçiş yaptığımız için Mini 4 Pro’nun hafif tasarımından çok etkilendik. Drone, 249 gram ağırlığında olduğu için herhangi bir kayış işlemine ihtiyaç duyulmuyor. SHT-İHA Talimatı gereğince 500 gramın üstü İHA sahibi kullanıcıların drone’larını kayıt ettirmeleri ve sistem üzerinden izin alarak uçuş yapmaları gerekiyor. Drone’un tasarımına dönecek olursak Mini 4 Pro’da Air 3 ve Mavic 3 modellerinde de gördüğümüz ön ayak tasarımı bulunuyor. Yeni eklenen bu tasarım drone’un kalkerken ve inerken daha dengeli iniş yapabilmesine imkan tanıyor. Mini 3 Pro’nun ön tarafında düz iki adet sensör yer alırken yeni modelin iki adet sensörü balıkgözü merceklere sahip. Bu tasarım değişikliği sayesinde Mini 4 Pro her yöndeki engelleri algılayabiliyor.

Yeni modelde ayrıca düşük ışık koşullarında daha güvenli bir iniş için alt tarafında bir ışık da yer alıyor. Drone’da plastik malzemeden üretilen gimbal korumanın yanında bir pervane koruyucusu da çıkıyor. Taşıma sırasında pervaneleri korumak için bu koruyucuyu da takmak mümkün. Bu koruyucu drone’a kolay bir şekilde takılabiliyor. Cihazın arkasına bakıldığında USB-C bağlantısının ve microSD kart girişinin yer aldığını görüyoruz. Drone’un üst tarafında yer alan tuşa basıldığında drone açılıyor. Bu tuş basıldığında aynı zamanda LED ışıklarla pilin durumu da öğrenilebiliyor. Gövdesinde plastik malzemenin tercih edildiği drone’u tasarımını ve ufak boyutundan memnun kaldık.

İLGİLİ HABERLER