reklamı kapat

POPÜLER

WallJax EZ

WallJax Float

WallJax Float

WallJax EZ

Dünyanın ilk tamamen kablosuz şarj istasyonu [Video]

Akıllı telefonların şarj problemi oldukça ciddi bir mesele. “Priz tavanda bile olsa telefonumu şarja takarım” diyenler içinse kablolarla dolu bir dert. Yakın gelecekte tüm akıllı telefonların mükemmel pil ömrü sunma gibi bir kaygısı yok ancak madem kablosuz şarj teknolojisi gelişmeye devam ediyor, o halde kablosuz şarj cihazlarını da yayınlaştırmanın vakti geldi.

Kablosuz şarj her ne kadar kablolardan arınmış mükemmel sonuç gibi görünse de kablosuz şarj cihazları aslında kablosuz değil. Belki cihazınızı bir kabloya bağlamıyorsunuz ama kablosuz şarj standınız yine bir kabloyla çalışmak durumunda kalıyor. Hal böyle olunca masanızda özel bir bölme yaptırıp o kabloları gizlemediğiniz sürece kablo derdiniz bitmeyecek. En azından WallJax‘a kadar durum böyleydi. WallJax ise oldukça iddialı geliyor ve “Dünyanın ilk tamamen kablosuz şarj cihazı” olarak tanıtılıyor.

ikea-wireless-charging
IKEA’nın da aydınlatma grubu ürünleri ve sehpalarıyla birlikte sunduğu benzeri çözümleri var ancak yine bir güç kablosu ve prize ihtiyaç duymasından dolayı WallJax kendini bir ilk olarak duyuruyor.

Qi standartlarındaki tüm cihazları şarj edebilen WallJax bir duvar standı. WallJax Float ve WallJax EZ olmak üzere iki farklı versiyonla gelen kablosuz şarj istasyonu, Float ile duvarınızda şık bir stant haline dönüşürken, EZ versiyonuyla priz kullanımını engellemeden prize takılabiliyor. EZ versiyonunun priz girişi bulunan gövdesinde bir de USB girişi yer alıyor. Böylelikle farklı cihazları da şarj etmek mümkün oluyor. Standın altında yer alan mıknatıslı alan ise bir anahtarlık olarak işlev görüyor. WallJax Float her ne kadar duvarda bağımsızmış gibi görünse de yakınlarda güç için bir prize ihtiyacınız var. Bu noktada hala bir kablo kalabalığı olduğu için, kabloları duvarın içine saklamayı tercih edebilirsiniz.

WallJax her ne kadar mantıklı olsa da kablo problemini tamamen çözmemesinin yanı sıra priz bağımlılığını da ortadan kaldırmıyor. Ancak diğer modellere kıyasla kabloları saklama konusunda çok daha derli toplu bir yöntem diyebiliriz. Indiegogo‘da 125 bin dolarlık hedefiyle bağışları bekleyen WallJax ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

VİDEO
https://youtu.be/rSPyiXwAvI8