reklamı kapat

POPÜLER

altı-parmak

Fazla olması kötü mü? Bilimsel araştırma sonuçlarıyla “altı parmaklılık” ve etkileri [Video]

Fazladan bir parmağa sahip olsaydınız onu kullanmak gurur mu verirdi yoksa saklar mıydınız? Bir elde altı parmak sahibi olmak bazen avantaj olabiliyor.

Genetik bazı bozukluklardan kaynaklanan komplikasyonlardan dolayı her iki elde de altı parmağa sahip olunabiliyor. Ancak bazen fazla parmaklara sahip olmak inanılmayacak derecede avantajlı hale gelebilir. Genellikle saklanmak istenilen bu fazla parmaklar kişinin bazı konularda iyi olmasını sağlayabiliyor. Yapılan bir araştırma, yemek yerken, yazı yazarken ya da bir bilgisayar klavyesi kullanırken fazladan bir parmağın kişiler için yararlı olduğunu ortaya koydu. Nature’da yayınlanan bir makalede, tek elinde 6 parmak bulunan iki kişi üzerinde yapılan araştırmaların sonuçları paylaşıldı. Makalede, cerrahi olarak fazla parmağın alınması yerine, fazla parmakların fayda sağlayabileceği ortaya koydu. Ortaya koyulan sonuçlar aynı zamanda insan beyninin sınırlarının bir kez daha ne kadar geniş olduğunu da gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altı parmak sahibi insanlar gelişmiş bazı yeteneklere sahip

Araştırma için, Imperial College London‘daki biyo mühendis Etienne Burdet ve meslektaşları, altı parmak ile doğan iki kişi ile birlikte çalıştı. Birisi altı parmakla doğan 52 yaşında bir anne, bir diğeri ise 17 yaşındaki oğlu. Bilim insanları, zannedilenin aksine fazladan parmak ile doğan insanların el becerilerinde manipülasyon yeteneğinin geliştiği sonucuna ulaşıldı.

Beyin taramaları ve anatomik MRI taramaları, fazla parmak ile doğan insanların tendonlarının ve kas yapısının farklı olmasının yanı sıra bir de özel bir beyin sistemine sahip olduğunu gösteriyor. Farklı bir sisteme sahip olan bu insanların araştırması ve bulguların sonuçları, fazladan parmağa sahip olan insanların sorun yaşamadığını, aksine bunun için özel bir sistem geliştirdiklerini ortaya koyuyor. Araştırmacı Burdet, katılımcılarla zaman geçirdikten sonra, “Beş parmaklı ellerimle yavaş yavaş kendimi kötü hissettim” diyor. Burdet, sonuçların fazla parmağı olan diğer insanları kapsayamayabileceğini de ekliyor. Bazı durumlarda fazla parmaklar daha az gelişmiş olabiliyor.