reklamı kapat

POPÜLER

Gövdeye gizli ön kamerasıyla Oppo Reno incelemesi

 - Güncelleme: 24 Mayıs 2019 22:21

Oppo Reno

TAMAMEN ÇERÇEVESİZ EKRAN

Gelelim cihazın en çok merak edilen noktalarından birine. Ekran ve ön kamera mekanizması. Oppo Reno, tamamen çerçevesiz tasarıma ulaşabilmek için ön kamerayı gövdeye gizleyen modellerden. Oppo Reno parmak izi sensörünü de ekrana entegre ettiği için, karşımızda 6,4 inçlik neredeyse köşeden köşeye bir ekran bulunuyor. Bu da akıllı telefon deneyimini hiç olmadığı kadar keyifli hale getiriyor. Ön kamerayı ekrana gizleyen modellerin aksine bu tasarım daha “bütün” bir izleme deneyimi sunuyor. 2340×1080 piksel çözünürlük sunan ekran, multimedya deneyimi açısından bize göre çok başarılı. Oyun oynadığımız ve dizi izlediğimiz telefonun ekran parlaklığını, renklerini ve ses performansını başarılı bulduk diyebiliriz.

Oppo Reno
Güvenlik çözümlerine gelmeden performanstan devam edelim. Cihaz Snapdragon 710 ile çalışıyor. Cihazda işlemciye 6 GB RAM’in eşlik ettiği modelin hafızası ise 256 GB. Android 9.0 üzerine giydirilmiş ColorOS 6 arayüzüyle bizlerle buluşan modelin performansı Snapdragon 710’dan beklenecek noktada. PUBG Mobile ise test ettiğimiz telefon, oyunu en yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynamamızı mümkün kılıyor. Yine de oyun deneyimi sırasında cihazın bir parça ısındığını söyleyebiliriz. Oppo Reno aynı zamanda mobil oyun severler için Oyun Alanı sunuyor. Burada bildirimleri kapatabilir, parlaklık kilidini açabilir ve oyun sırasında cihazı rahatsız edilmeyecek şekilde optimize edebilirsiniz. ColorOS 6, ise bu zamana kadar test ettiğimiz modellerden daha farklı bir görsel deneyim sağlıyor. Açıkçası ColorOS 6 yer yer tanıdık bir hissiyat da bırakıyor. Örneğin açık uygulamaların olduğu pencereyi açtığınızda sıralı dizilim ve bildirim penceresindeki kontrol panelinde yer alan kutucuklu tasarım akla bir modeli getirirken, ekranın kenarında neredeyse görünmez şekilde bizi bekleyen kısayol çekmecesi de yine sektördeki bambaşka bir modeli hatırlatıyor.
Oppo Reno
Performansın en çok merak edilen detaylarından biri parmak izi sensörü ve yüz tanıma özelliği. Önce parmak izi sensöründen bahsedelim. Ekran altına gizli sensör, yaptığı animasyon açısından bugüne kadar gördüklerimiz içinde göze en az güzel görünen versiyona sahip. Ancak çalışma hızı hiç fena değil. Animasyon süresini net olarak kestirmek güç ancak genel olarak hızlı çalışıyor diyebiliriz. Asıl detay ise yüz tanıma. Burada sistem iki farklı şekilde işliyor. Ya ekranı uyandırdıktan sonra yukarı kaydıracaksınız ya da doğrudan ekranı uyandırma tuşuna atayacaksınız. Ekranı uyandırıp kaydırmak bize çok pratik gelmedi. Bu sebeple doğrudan ekranı uyandırma tuşuna atadık. Bu durumda bildirim gelmese bile ekranı uyandırma tuşuna bastığımızda ön kamera mekanizması çalışıyor ve yüz tanıma sistemi devreye giriyor. Kamera yaklaşık 0,8 saniyede açılıyor. Yüz okuma hızı ise gerçekten etkileyici diyebiliriz. Sistem gözlüklü ve gözlüksüz halde bizi tanımayı başardı. Farklı açılardan da başarılı bir şekilde çalışan sistem beğenimizi kazandı. Burada aklımızdaki tek soru işareti gün içinde ekranın açılma sayısı. Telefonun yıpranma süresi kısalır mı emin olamıyoruz.

Pil konusuna gelecek olursak. 3765 mAh kapasiteli pil, kullanıma bağlı olarak gün içinde sizi rahatlıkla idare edecek bir model. Cihazın asıl alametifarikası hızlı şarj desteği. Oppo, VOOC Flash Charge 3.0 teknolojisiyle donattığı Reno’nun priz yanında uzun vakitler geçirmemesinden emin olmak istemiş. 1 saatlik şarj süresinde neredeyse tam şarja ulaşan cihaz beğenimizi asıl bu noktada topladı diyebiliriz.