reklamı kapat

POPÜLER

HTC Explorer incelemesi

HTC Explorer gerçekten çok küçük bir telefon. Ancak en başta dikkatinizi daha farklı bir yöne çekmek isteriz: Fiyat. Bugüne kadar gördüğümüz ve incelediğimiz en uygun fiyatlı Andorid’li HTC telefon bu gördüğünüz HTC Explorer. Wildfire S, Salsa ya da Chacha da firmanın uygun fiyatı modelleriydi ama lansman fiyatları hiçbirinde bu kadar düşük olmamıştı.

TOMBUL KASA
HTC Explorer’ın kalınlığı neredeyse 13 mm. Ekran büyüklüğü ise 3,2 inç ve 320×480 piksel çözünürlüklü. Telefonun arka kapağı HTC’nin diğer bazı modellerinde de oldu gibi adeta bir koruyucu kılıf gibi telefonu kaplıyor. Tek parça olan kapak çukur bir yapıda ve telefonun altını da üstünü de kapsıyor. Tuş kilidini açmak ya da sesi kısmak için tuşlara cidden sağlam basmanız gerekiyor. Biraz da gömülü kalmış oldukları için kullanmak çok kolay değil. 3,5 mm kulaklık ve micro-USB dışında başka giriş çıkış yok üzerinde. Eni boyu, şekli şemali itibarıyla minik ama tombulca bir telefon.

AKILSIZ AKILLI TELEFON
HTC Explorer, “Android’li telefon istiyorum ama o pahalılardan olmasın” diyen arkadaşınızın ihtiyacı olan cihaz. Eğer teknik özellikleri, ekranı ve bağlantı özellikleri gayet başarılı bir akıllı telefon istiyorsanız 750 – 800 TL’nin üzerine çıkmanız gerekli. O kadar çıkamayacaksanız maalesef (genelde) ekranlarda kalite düşecek, malzeme kötüleşecek veya cihazın akıllı telefon özellikleri göstermesi lafta kalacak. Ancak Explorer, 2.3.5 versiyon Android işletim sistemi ve HTC Sense 3.5 arayüzü ile çalışan, kullanışlı bir akıllı telefon. Akılsız kardeşleri gibi seviyeyi düşürmenin peşinde değil. 3,2 inçlik ekranın parlaklığı ve rengi gayet iyi. Ama tabii boyutunun küçük olması film ya da dizi izlerken zorlanacağınız anlamına geliyor. 600 MHz işlemcili telefonun 512 MB RAM’i var.Kullanılabilir dahili bellek çok küçük, o yüzden bir SD kartla hafızayı artırmanız gerekli. Tabii ki 3G destekli olan telefonla bağlantı sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Ancak internet hızı konusunda geçer not alamıyor bizden. İleri seviye kullanıcıları web performansıyla da küçük ekranıyla da tatmin etmeyecektir. Adres defteri, derin bir sosyal medya entegrasyonuna sahip. Kişilerin sosyal ağlardaki güncellemelerini farklı büyüklüklerdeki widget’larla ana sayfaların birinden takip edebiliyorsunuz. Direkt adres defteri üzerindeyken ya da o kişiden arama geldiği sırada da kendisinin son iletilerini ekranda görüyorsunuz. Yapmanız gereken sosyal ağlardaki kişilerinizle SIM kişilerinizi senkronize etmek. 3,15 megapiksellik flaşsız ve otofokussuz kameranın performansı vasat. Explorer’ın minik ve hafif olması avantaj olsa da uzun uzun mesaj yazacağınız zaman işkenceye dönüşüyor. Sahiden de bir noktadan sonra üşenmeye başlıyorsunuz. Akıllı telefona geçiş yapacak birini fazlasıyla tatmin edecek telefonu annenize hediye etmeyi ciddi ciddi düşünün deriz.