reklamı kapat

POPÜLER

KVKK baydöner

KVKK duyurdu: “Baydöner 500 binden fazla kullanıcı verisi çaldırdı”

Kişisel Verileri Koruma Kurumu KVKK, bugün birden fazla yeni veri ihlali bildirimi yaptı. Bu sefer Baydöner gündemde.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu KVKK tarafından bugün ilk olarak Baydöner Restoranları A.Ş. için veri ihlal bildirim geçildi ve burada şunlar aktarıldı: “Bilindiği üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun “Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler” başlıklı 12 nci maddesinin (5) numaralı fıkrası “İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir. Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir.” hükmünü amirdir.

Veri sorumlusu sıfatını haiz olan Baydöner Restoranları A.Ş. tarafından Kurula iletilen veri ihlal bildirimlerinde özetle;

  • İhlalin veri sorumlusunun Bilgi İşlem Yöneticisinin bilgisayarının zararlı bir yazılım ile saldırıya uğraması ve web servis şifrelerinin ele geçirilmesi sonucu gerçekleştiği,
  • İhlalin 21.05.2022 tarihinde gerçekleştiği ve 22.05.2022 tarihinde tespit edildiği,
  • İhlalden etkilenen kişi gruplarının çalışanlar, kullanıcılar ve aboneler/üyeler olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişisel verilerin; müşterilerin isim, e-posta, cep telefonu, cinsiyet, yaşadığı şehir bilgileri olduğu,
  • İhlalden etkilenen kişi sayısının 505.337 olduğu bilgilerine yer verilmiştir.

Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 26.05.2022 tarih ve 2022/536 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlal bildiriminin Kurumun internet sayfasında ilan edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu arada bugün başka bir şirket için de burada yer alan bir ihlal bildirimi geçildi. Kişisel Verileri Koruma Kurumu KVKK, resmî sitesi üzerinden sürekli olarak bu tarz bildirimlerde bulunuyor. Şimdiye kadar yapılan tüm veri ihlali bildirimlerine direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Baydöner gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın