reklamı kapat

POPÜLER

Uber LOG Tasarım2

KVKK duyuru geçti: “Uber kullanıcı verileri sızdırılmış olabilir”

 - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 17:11

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) bugün önemli bir duyuru daha geçti. Buna göre Uber verileri sızdırılmış olabilir.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından Uber için geçilen yeni veri ihlal bildirimi şöyle oldu: “Bilindiği üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun “Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler” başlıklı 12’nci maddesinin (5) numaralı fıkrası “İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurula bildirir. Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir.” hükmünü amirdir. Veri sorumlusu sıfatını haiz olan Uber Technologies Inc. tarafından Kurula iletilen veri ihlal bildiriminde özetle;

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

  • -Veri sorumlusunun 2 Temmuz 2024 tarihinde, Uber kaynaklı olabilecek kişisel verileri kamuya açık hale getirme niyetini ortaya koyan bir kişiden e-posta almış olduğu,
  • -Veri ihlalinin ne zaman gerçekleştiğinin ve ihlalin kaynağının ne olduğunun henüz tespit edilemediği, araştırmaların devam ettiği,
  • -İhlalden Uber kullanıcıları (yolcular ve/veya yemek siparişi veren kişiler) ve/veya sürücüler ve/veya teslimat yapan kişilerin etkilendiği,
  • -İhlalden etkilenen veriler hususunda;
  • <Uber kullanıcılarının (yolcular ve/veya yemek siparişi veren kişiler) verilerine dair ekran görüntülerinde isim, e-posta adresi, telefon numarası, profil fotoğrafı, kayıt tarihi ve puan bilgilerinin bulunduğunun öngörüldüğü,
  • <Uber platformundaki sürücüler ve/veya teslimat yapan kişiler bakımından ise ihlalden etkilendiği öngörülen verilerin; ekran görüntülerindeki sürücü ehliyeti, sigorta, kimlik kartı, araç kaydı ve özen yükümlülüğü kapsamındaki kontroller gibi belgeler kapsamındaki veriler olduğu ancak etkilenen kişisel verilerin an itibariyle tam olarak bilinmediği,
    İhlalden etkilenen kişi sayısının henüz tespit edilemediği bilgilerine yer verilmiştir.
    Konuya ilişkin inceleme devam etmekle birlikte, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 10.07.2024 tarih ve 2024/1161 sayılı Kararı ile söz konusu veri ihlali bildiriminin Kurumun internet sitesinde ilan edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Uber haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

İLGİLİ HABERLER