reklamı kapat

POPÜLER

LG V10 incelemesi

 - Güncelleme: 22 Ekim 2016 10:15

v10

KARİZMATİK TASARIM

LG V10, merakla beklediğimiz cihazlar sıralamasında kendisine çok hızlı bir şekilde yer bulmuştu. Çift ekranlı olan cihaz, pek çok soruyu beraberinde getirirken, bildirimlerin göründüğü ikinci ekran fikri aslında bize oldukça tanıdık geliyordu. Ancak tüm bu çift ekran detayına inmeden önce telefonun tasarımına değinmekte fayda var.

Öncelikle LG V10’un günümüz akıllı cihazları arasındaki incelik ve hafiflik yarışında hiç gözü olmadığını söyleyelim. Hatta aksine, V10 oldukça kaba ve ağır ki bu da cihazın karizmasını körükleyen bir detay olarak karşımıza çıkıyor. 8,6 mm kalınlığındaki V10, 192 gram ağırlığında. Elinize alır almaz sağlam bir his bırakan cihazın, tasarımı da bu sağlamlığa uygun olarak şekillendirilmiş. Paslanmaz çelik kenarlara sahip V10’un çıkarılabilir arka kapağı da plastik malzemeden üretilmiş. Pürüzlü bir arka kapakla gelen V10, kesinlikle elinizden kaymıyor ve sağlam bir kullanım hissi oluşturuyor. Ancak V10 için “şık” kelimesi ne kadar doğru bilemiyoruz; özellikle de LG G4’le karşılaştıktan sonra… Ancak V10’un şık olma gibi bir kaygısı da yok. Daha önce de belirttiğimiz gibi V10’un tasarımı için en doğru kelime kesinlikle “karizmatik”. LG V10’un bu tasarımının aslen içi boş bir makyajlanma olmadığının da altını çizmekte fazda var. Cihazın dayanıklılık için bir sertifikası bulunuyor. Beş farklı renk seçeneği sunan cihazın Uzay Siyahı modelini incelediğimizi de belirtelim.

v10
Cihazın tasarımında en çok dikkat çeken nokta ise ana ekranın üstünde yer alan ikinci ekran ve o ikinci ekranın hemen sol tarafında konumlandırılmış iki adet kamera. İlk etapta biraz ekrandan bahsetmemiz gerekirse, cihaz elinize ilk aldığınız anda fazlasıyla büyük görünüyor. Bunda 5,7 inçlik devasa ekranının büyük bir payı var. Ancak cihazı bu kadar büyük gösteren asıl detay, 5,7 inç ekranın üzerine eklenen 2,1 inçlik ikinci ekran. İlk etapta görevleri Samsung Galaxy S6 edge’deki kavisli ekranla aynı gibi görünse de bu ikinci ekran ana ekrandan tamamen bağımsız. Yani görüntü akışını devam ettirmiyor ve kendi başında bir işlev sunuyor. Ancak cihazı daha büyütmemek adına iki adet ön kamerayı hemen yanına yerleştirme tercihini bir eksi olarak gördük. Çünkü o noktada ikinci ekran keskin bir şekilde bitiyor ve bir “tamamlanmamışlık” hissi oluşturuyor. Özellikle ekran kapalıyken bu daha fazla hissediliyor. Keşke ikinci ekran ana ekranın üstünde boydan boya yerleştirilmiş olsaydı diye düşündürmedi değil. Ancak 5,7 inç hatırı sayılır bir büyüklük olduğundan LG’nin ön kameraları konumlandırmak için pek fazla alternatifi olmamış.

Cihazın Quad HD çözünürlük sunan ekran tek başına oldukça etkileyici. Özellikle siyahlarda başarılı bir performans sergileyen ekranı rakibi cihazlardan biriyle karşılaştırdığımızda diğer renklerin biraz koyu olduğunu gözlemledik. Ancak özellikle bir karşılaştırma yapmıyorsanız, günlük kullanımda fark edeceğiniz bir detay olmayacaktır. 513 ppi piksel yoğunluk değerine sahip olan ekranın yeterince parlak olduğunu söyleyebiliriz. 2,1 inçlik ikinci ekransa 160×1040 piksel çözünürlük sunuyor. Ancak bu ekranda yapabileceğiniz çok fazla bir şey de yok. Gelin bu ikinci ekranı biraz detaylandıralım.