OpenAI CEO’su Sam Altman, “Sağlığımla alakalı kararları yalnızca ChatGPT’ye güvenerek vermek istemiyorum.” dedi.
ChatGPT’yi geliştiren OpenAI’ın başındaki isim Sam Altman yaptığı son konuşmada, “Açıkçası ben gerçekten bir insan doktor istiyorum. Tamam, ChatGPT şu anda çoğu doktordan daha iyi teşhis koyabiliyor, bunu kabul ediyorum. İnternette ‘ChatGPT sayesinde hayatta kaldım’ tarzı bir sürü hikâye var… Ama yine de insanlar gidip gerçek doktorlara danışıyor. Ben belki de bu konuda biraz çağ dışı kalıyorum ama iş sağlık olunca, ortada gerçek bir doktor yokken sadece ChatGPT’ye güvenmek içime sinmiyor.” dedi. Aynı zamanda, “…Yapay zeka sistemleri nedeniyle bazı meslekler tamamen yok olacak. Ama bunun karşılığında yepyeni meslek türleri ortaya çıkacak…” diyen Altman, yok olacak alanların başında müşteri hizmetlerinin olduğunu belirtiyor. Yapay zeka temelli müşteri hizmetleriyle kurduğu etkileşimin inanılmaz iyi olduğunu aktaran Altman, şu anda sektöründeki birçok lider gibi bir sonraki seviyeye geçmek yani yapay genel zekâ seviyesine ulaşmak için çalışmalar yapıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sam Altman bundan önce “OpenAI yıl sonuna kadar 1 milyon GPU’yu geride bırakacak.” açıklamasıyla dikkat çekmişti. Altman, bu konuda X üzerinden yaptığı açıklamada tam olarak şunları söylemişti: “Bu yıl sona ermeden 1 milyondan fazla GPU’yu devreye almış olacağız! Ekibimle gurur duyuyorum; ancak şimdi işe koyulup bunu 100 katına çıkarmanın yollarını bulmaları gerekiyor. :)” GPU ihtiyacı hiçbir zaman bitmeyecek gibi görünen OpenAI, kendi yapay zeka çipi üzerinde de çalışıyor. Uzun zamandır gündemde olan çipin 2026’da seri üretime alınacağı ve şirketin büyük sunucularında görev yapmaya başlayacağı iddia ediliyor.
OpenAI daha önce önemli bir başarıyla gündeme gelmişti. X üzerinden yaptığı paylaşımda, akıl yürütme yeteneğine sahip yeni yapay zekâ modellerinin 2025 Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda (IMO) altın madalya düzeyinde performans sergilediğini duyurmuştu. Dünyanın en seçkin matematik yarışmalarından biri olan IMO, şirketin açıklamasına göre yalnızca ileri düzey matematik bilgisi değil, aynı zamanda insan seviyesinde akıl yürütme yeteneği gerektiriyor.
Bu konuda, “Yarışmadan altın madalya kazanmak çok zor. Katılanların yalnızca yaklaşık yüzde 9’u bu başarıyı elde edebiliyor. Sorular sadece bilgiyi değil, derin ve çok yönlü düşünmeyi gerektiriyor.” diyen ve bu başarıya ulaşmanın yıllar süren çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten OpenAI, IMO’da kullanılan yapay zekâ modelinin henüz genel kullanıma sunulmayacağını belirtiyor.
Yaptığı açıklamada, “GPT-5’i çok yakında yayımlayacağız; ancak IMO’da kullandığımız model, henüz genel kullanıma hazır olmayan özel bir deneysel seçenek. Bu modeli eğitmek için kullandığımız bazı yeni teknikler gelecekteki modellerde yer alacak ama bu kadar güçlü bir modeli kısa vadede yayımlamayı düşünmüyoruz.” ifadelerini kullanan OpenAI, ağustos ayında geleceği düşünülen GPT-5 ile ciddi bir atılım yapılacağını belirtiyor ancak beklentiyi aşırı yükseltmek istemiyor.