reklamı kapat

POPÜLER

Premium deneyim; Oppo Reno 10x Zoom incelemesi

Oppo Reno 10x zoom

YÜKSEK PERFORMANS

Cihazın donanımına ekrandan başlayalım. Oppo Reno 10x Zoom 6,6 inçlik bir ekranla geliyor. Büyük ekran severlere hitap eden cihaz ekranında 2340×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Renkler konusunda ekranın beğenimizi kazandığını söyleyebiliriz. Dizi ve film izlediğimiz Oppo Reno 10x Zoom aynı zamanda herhangi bir kamera çentiği barındırmadığı için “çerçevesiz ekran” deneyiminin hakkını sonuna kadar veriyor. Hoparlör konusunda yüksek ses çıkışı sağlayan cihazda Dolby Atmos desteği bulunuyor. Ayarlardan sinema, müzik ve oyun deneyimi için özel profilleri seçebiliyorsunuz. Ya da cihazın otomatik olarak seçmesine izin veriyorsunuz. Kurulum sırasında otomatik seçimle Dolby Atmos açık geliyor. Cihaz performans gücünü Snapdragon 855’ten alıyor. 8 GB RAM’le gelen modelin hafızası ise 256 GB. Performans konusunda bizi hiç üzmeyen Reno 10x Zoom, PUBG Mobile’ı yüksek grafik ayarlarında FPS kaybı yaşatmadan oynatabiliyor. Oyun deneyimi sırasında kamera kısmında bir parça ısınma olduğunu not düşelim. Oppo bir de “Oyun Alanı” isimli dahili uygulamaya sahip. Bu Oyun Alanı uygulaması sayesinde oyun deneyimi sırasında optimum değerler sağlanabiliyor. Örneğin çevrim içi oyunlarda ağ gecikmesi azaltılabiliyor. Yine oyun keyfini bölmemesi için bildirimler gizlenebiliyor. Genel hatlarıyla çok güçlü bir cihaz olan telefon biyometrik koruma sağlamayı ihmal etmiyor. Ekrana gömülü parmak izi okuyucu çok hızlı çalışıyor. Ancak parmağınızı tanıtırken normal tutuş yönünü iyi ayarlamanız gerek. Çünkü ona göre okuma yaptığı için zaman zaman parmak iziyle cihazı açmakta zorlandık. Ayrıca parmak izi okuyucu animasyonunu da değiştirebildiğinizi ekleyelim. Bir diğer merak edilen özellik ise yüz tanıma. Yüz tanımayı ya ekranı uyandırıp, yukarı kaydırarak ya da doğrudan ekranı uyandırma tuşuyla aktif hale getirebiliyorsunuz. Biz ekranı uyandırma tuşunu seçtik. Bu tuşa bastığınız an ekrana gömülü kamera 0,8 saniyede açılıyor ve açıldığı gibi ekran kilidi de yüzünüzü tanıyor. Ekran açılınca kamera otomatik olarak kapanıyor. Bu işlem çok hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Ek koruma için “gözünüz kapalıyken” ekran kilidinin açılmamasını da sağlayabiliyorsunuz. Yüz tanımayı uygulama kilidi ve özel kasa için de aktif hale getirebilirsiniz.

Kutudan Android 9.0 ile çıkan cihazda ColorOS 6 arayüz giydirmesi bulunuyor. Açıkçası bu arayüz oldukça basit bir kullanım sunuyor. Hatta yer yer iOS’i dahi anımsatıyor. Kaydırmalı hareket navigasyonlarında kullanım özellikle çok kolaylaşıyor. Bir de ana ekranı sola iterek açılan Akıllı Asistan paneli bulunuyor. Burada takvim, hava durumu, hızlı fonksiyonlar gibi işlevsel widgetlar yer alıyor. Ekranda bir de Samsung’un vazgeçemediği Edge panele benzer bir kısayol paneli mevcut. Bu panel çok kullanılan uygulamalara hızlı erişim sağlıyor. Ancak bu paneli biz Samsung’da da çok gereksiz buluyoruz açıkçası. Zaten Oppo Reno 10x’in ekranında da o kadar belli belirsiz ki, fark etmeyebilirsiniz bile.

Pil tarafında bizi 4.065 mAh kapasiteli büyük bir pil karşılıyor. Pil kullanımı hiç de fena olmayan cihazla ikinci güne rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz. Tabii bunun kullanım şekline göre farklılık gösterebileceğini belirtelim. VOOC 3.0 desteğine de sahip olan cihaz hızlı şarjı da destekliyor. Bu da bir artı elbette.