reklamı kapat

POPÜLER

Temel deneyim; Honor 8S incelemesi

Honor 8S

TEMEL PERFORMANS

Honor 8S gücünü 12 nm üretim sürecinden çıkan Mediatek imzalı Helio A22 işlemciden alıyor. İncelediğimiz 32 GB dahili depolamalı (microSD desteği bulunuyor) versiyonda 2 GB RAM taşıyan telefon, genel kullanımda fiyatına oranla tatmin edici bir performans ortaya koyuyor. Telefon ile popüler sosyal medya uygulamalarında ve temel ihtiyaçlarda akıcı bir performans elde edebiliyorsunuz. Performanstan maksimum oranda yararlanmak için EMUI arayüzünde “yüksek performans” modunu da sunan telefon, konumlandırıldığı sınıfa göre tatmin ediyor. Bu işlemci ve RAM kombinasyonundan elbette yüksek bir oyun performansı beklemek doğru değil. Ancak yine de Honor 8S ile düşük ayarlarda akıcı sayılacak bir PUBG Mobile deneyimi elde etmeyi başardık. En düşük ayarlarda oyunu hafif takılmalar ile oynayabiliyorsunuz. Daha düşük grafiklerdeki oyunlarda ise herhangi bir akıcılık sorunu yaşanmıyor. Özellikle üç boyutlu grafik kullanmayan yapımlardan oldukça keyif alabiliyorsunuz.

5,71 inç 1520×720 piksel LCD ekranı oldukça parlak olan ve renkleriyle çok iyi olmasa da beğenimizi toplayan telefon, burada LCD kullandığı için elbette OLED düzeyinde bir kalite sunamıyor. Parlaklık seviyesiyle gün ışığı altında kabul edilebilir bir görüntü sunan model, boyutu gereği tek elde rahatlıkla yönetilebiliyor. 3.030 mAh kapasitesindeki pili sınıfının en iyisi olmasa da çok yoğun kullanmadığınız zaman gün sonuna ulaşabilen model, bu konuda kullanıcısını yarı yolda bırakmıyor. Burada telefonun hoparlör performansından da bahsedelim. Cihazın altında tek bir hoparlör bulunuyor. Konumu gereği yatay kullanımda üstünü sık sık kapattığımız hoparlör, yüksek ses veriyor ancak yüksek kalite sunamıyor. Burada işinizi görecek bir sonuç alıyorsunuz ancak daha iyisi için 3,5 mm girişine güzel bir kulaklık takmak gerekiyor. Neyse ki bu port daha önce de söylediğimiz gibi Honor 8S modelinde aktif olarak yer alıyor.

Honor 8S kutusundan Android Pie üzerine kurulu EMUI 9.0.1 sürümüyle çıkıyor. Güncel Android sürümünü kullanıyor olması güvenlik ve yeni özellikler için çok güzel olan telefon, arayüzünde geniş özelleştirme seçenekleri sunuyor. Kullanım alışkanlıklarınızı takip edebileceğiniz Digital Balance uygulamasını yerleşik olarak sunan 8S, EMUI’ın sade yapısıyla kullanımda bir problem yaşatmıyor. Yazılımdan bahsederken giriş güvenliği için de ayrı bir paragraf açmak gerekiyor.

Honor 8S’de bir parmak izi sensörü bulunmuyor. Bu açıdan cihazı yüzde 100 güvenli olmayan yüz tanıma ya da parola ile kilitleyebiliyorsunuz. Yüz tanıması hızlı çalışan telefonu en güvenli koruma yöntemi ise parola olarak görünüyor. İçerisinde ihtiyacınız olacak birçok Google uygulaması ön yüklü olarak gelen cihaz, bu konuda kullanıcısına zaman kazandırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR