Tüm sürprizleriyle Disney’in Netflix rakibi servisi: Disney+

09 Kasım 2018 09:08

Disney uzun zamandır beklenen Netflix rakibi serisini nihayet tüm detaylarıyla karşımıza çıkardı. Disney+, çevrim içi yayın servisleri arasındaki rekabeti kızıştırmaya hazırlanıyor.

Netflix karşısına çıkmaya hazırlanan Disney, uzun zamandır servisiyle ilgili detayları kendine saklıyordu. Arada sızan projelerin dışında servisin Captain Marvel ile geleceğini biliyorduk. Nihayet resmi açıklama yapıldı. Firmanın çevrim içi yayın servisinin adı Disney+ olarak açıklandı. İlk olarak Amerika’da faliyet vermeye başlayacak olan servis için tarihler ise 2019’un sonunu gösteriyor. Ne yazık ki tam olarak net bir tarih verilmedi. Ancak Captain Marvel’a beyaz perdede zaman tanınmak istendiği açık. Netflix’in aksine içerik devi, sinema ile olan bağlarını koparmayı düşünmüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni seriler yolda

Disney’in uzun tarihi boyunca elinde tuttuğu sayısız içerikten oluşan geniş bir kütüphanenin yanı sıra yeni projeler de yolda. Bildiğiniz gibi bir Star Wars dizisi duyurulmuştu. Firmanın CEO’su Bob Iger ise ikinci bir “live-action” Star Wars dizisini müjdeledi. Yeni dizinin yapım aşamasına önümüzdeki yıl başlanacak. Yeni serinin odak noktası ise Cassian Andor. Evet yanlış hatırlamadınız, Rogue One: A Star Wars Story‘deki Andor. Filmde Diego Luna tarafından canlandırılan karakter dizide de yine ünlü aktör tarafından canlandırılacak. Disney+ aynı zamanda Marvel Studios ile Loki dizisi çektiğini de doğruladı. Başrol ise elbette Tom Hiddleston’dan başkası değil. Monsters Inc. ve High School Musical için de projeler yolda. Resmi açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz. Fiyatlandırma konusu belirsizliğini koruyor.

Türkiye’de henüz ne zaman yayına gireceği belli olmayan servisin Türkçe internet sitesi ise mevcut. Ancak site şimdilik gelecek teklifler ve duyurular için e-posta kaydı alıyor. Türkçe siteye buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Netflix’in kasım ayı ajandası

Paylaş