Almayan merkezli otomobil devlerinden Volkswagen, elektrikli ID.3 Pro ve ID.3 Pro S için ek ücret karşılığında 27 beygir güç satıyor.
Tamamen elektrikli otomobil modelleri Volkswagen ID.3 Pro ve ID.3 Pro S standart olarak 201 beygir (150 kW) güç sunuyor. Ancak araçlarda kullanılan elektrik motoru, daha yüksek güç sunabilecek kapasiteye sahip. Bu noktada tepki çeken bir adım atan Volkswagen, ek gücü ücretli olarak sunuyor. ID.3 Pro ve ID.3 Pro S sahipleri, motor gücünü 228 beygire, tork değerini ise 256 Nm’den 310 Nm’ye çıkaran “Performans Güncellemesi” için şirkete aylık 22 dolar, yıllık 227 dolar veya tek seferde kalıcı alım içinse 891 dolar ödemek zorunda. Volkswagen, bu uygulamanın müşterilere daha fazla esneklik sunduğunu savunuyor. Şirkete göre bazı sürücüler ek performans için en baştan yüksek bir bedel ödemek istemeyebilir; bunun yerine bu gücü bütçelerinin elverdiği başka bir zamanda etkinleştirmeyi tercih edebilir. Firma ayrıca söz konusu yükseltmenin araçların menzilini olumsuz etkilemediğini ve sigorta açısından da herhangi bir değişiklik gerektirmediğini vurguluyor. Çünkü araçlar fabrikadan zaten 228 beygir güç sunuyor şekilde kayıtlanarak çıkıyor. Şirket araçların gücünü doğrudan yazılımsal olarak kısıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bundan önce ADAC tarafından test edilen elektrikli otomobil modeli Volkswagen ID.3 dikkat çekmişti. Almanya’daki ADAC Test ve Teknoloji Merkezi’ndeki mühendisler tarafından hem gerçek yollarda hem de laboratuvar ortamında test edilen tamamen elektrikli Volkswagen ID.3, 170 bin km sonrasında batarya kapasitesinin yüzde 9’unu kaybetmiş. Düzenli olarak yüzde 100’e kadar şarj edildiği, yani tavsiye edilen yüzde 80’lik şarj limitine uyulmadan ciddi şekilde zorlandığı aktarılan araç, 170 bin km sonrasında menzilinde sadece 13 km’lik bir kayıp (Başta tam dolu batarya ile 438 km yol yapan araç, şu anda 425 km yol yapabiliyor) yaşamış. 77 kWh batarya ile donatılan ve zaman içerisinde verimliliği artıran önemli yazılım güncellemeleri alan Volkswagen ID.3, şirketin batarya garantisini açık ara geride bırakmış durumda. ADAC bu ID.3’ün aktif olarak kullanılmaya devam edeceğini ve bataryanın durumuna 250 bin km’den sonra tekrar bakılacağını açıklıyor. Artık birçok modern elektrikli otomobilde batarya sağlığı konusunda büyük endişelere gerek kalmadığı belirtiliyor.