Yollardaki bozukluklardan kendi elektriğini üreten araçlar çok uzakta bulunmuyor. Bunun için dikkat çeken sistemler geliştiriliyor.
Hemen hemen her elektrikli otomobil modelinde “regenerative braking / rejeneratif frenleme” sistemi bulunuyor. Bu sistem fren sırasında oluşan enerjiyi topluyor ve bu sayede aracın menzili artırılabiliyor. Ancak bu sistem fren yapılmadığı zaman, örneğin uzun yolda herhangi bir fayda sağlayamıyor. Bunu değiştirmek isteyen firmalardan birisi GIG Performance ve şirket kısa süre önce hemen aşağıdaki TikTok videosunda görebileceğiniz “The Roadkill 1000 UM” isimli çok güzel bir sistemi karşımıza çıkardı. Bu konuda uzun yıllardır çalışan firma, hazırladığı sistemi direkt olarak araçların süspansiyon sistemine takıyor, bu sayede yollardaki bozukluklardan kendi elektriğini üreten araçlar elde edilebiliyor. Net bir sayı verilmiyor ancak bu sürekli olarak gerçekleştirilen elektrik üretimi ile çok ciddi bir menzil kazancının elde edileceği belirtiliyor. Bu akılcı sistemi hem büyük çekiciler hem de normal otomobiller için geliştiren firma, sistemi 2024 yılında pazara sunacağını belirtiyor. Bozuk yollardaki yukarı aşağı süspansiyon hareketi ile oluşturulan zahmetsiz elektriği, bir elektrikli araca sahip olmayan kişiler için harici bataryaya depolayabildiklerini de belirten GIG Performance, sistem için şimdilik bir fiyat açıklamıyor.
@dirtmonkeyforce Clean Energy Through Turbulence! GIG Performance ReGen Power System! #renewableenergy #energyinnovation #cleanenergy #ecofriendly #tools #fyp
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ford CEO’su Jim Farley’e göreyse elektrikli otomobil tarafında müşterilerin artık menzil kaygıları değil şarj kaygısı bulunuyor. Elektrikli otomobil satın alan ya da almayı düşünen kişilerde halen bir menzil endişesi bulunuyor. Menzil değerleri halen birçok modelden unutulacak kadar yüksek değil ve şarjın bitmesiyle yolda kalma endişesi halen sürüyor. Ford CEO’su Jim Farley ise ortaya yeni bir kavram atmış durumda. Kısa süre önce bir röportaj veren CEO, müşterilerin artık menzil kaygıları olmadığını, bunun yerine şarj kaygılarının başladığını belirtti.
Farley bunu tam olarak açıklamadı ancak sürücüler artık menzilin bitmesinden çok, elektrikli aracını şarj etmek için bir şarj istasyonu bulamamaktan endişe ediyor gibi görünüyor. Bunu değiştirmek adına ABD’de büyük yatırımlar yapan, hatta Tesla ile anlaşma yaparak onların şarj istasyonlarını da kullanmaya başlayacak olan Ford, bu adımları elbette müşterilerden gelen geri bildirimler sonrasında atıyor.