reklamı kapat

POPÜLER

1000 beygirlik elektrikli Lucid Air’in etkileyici kış testi performansına konuk olun [Video]

Tanıtım etkinliğinin ardından geliştirme sürecine devam edilen Air, karlı zemin üzerindeki yetenekleriyle meraklılarından tam not aldı.

Lucid‘in ilk elektrikli otomobili Air‘in tanıtım etkinliği üzerinden yaklaşık iki aylık bir süre geçti. 1000 beygirlik güç değerinin yanı sıra 643 kilometrelik menzil ve 2,5 saniyelik 0-100 değeriyle bir anda elektrikli otomobillerin standartlarını değiştirme sinyalleri veren Lucid ekibi aradan geçen bu zaman zarfının ardından modelin üretime hazır halini geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde asfalt üzerinde gerçekleştirilen test sırasında kameralara yakalanan Air’in, üretime hazır halinin sunacağı sürüş deneyiminin merakla beklendiğini söyleyebiliriz.

Özellikle bulunduğu sınıftan ötürü sahip olduğu sürüş kabiliyeti konusunda soru işaretlerini beraberinde getiren Air bu sefer karşımıza kış testi sırasında çıktı. Air’in şasi dinamikleri ve sürüş karakteri üzerinde yapılan geliştirmelerin yeteneklerini sergilemek amacıyla karın üzerine çıkan Lucid ekibi resmi kaynaklar üzerinden testin videosunu da paylaşmayı ihmal etmedi. Test sürüşünün ardından açıklamalarda bulunan markanın sürüş dinamikleri sorumlusu David Lickfold; “Kaygan bir zemin, kar ve buz. Bu şartlarda gerçekleştirme imkanı bulduğumuz testler fren, çekiş ve elektronik stabilite kontrol sistemlerinin konforlu bir sürüş için geliştirme sürecinde bizlere çok yardımcı oluyor.” diyerek geliştirme sürecini kısa sürede tamamlamak istediklerini belirtti. En yüksek donanım seviyesinin 160.000 dolar civarında olduğu açıklanan Air’in ilk 250 adedinin tanıtımın hemen ardından satıldığı açıklanmıştı. Tasarım anlayışıyla beklentileri aşan Lucid Air’in bunu sürüş dinamikleri açısından sunup sunamayacağını bizlere önümüzdeki günler gösterecekken bir yandan Faraday Future’ın FF 91 modelinin de rekabete hazırlandığını hatırlatmakta da fayda var.